Sidamon es mulla per l'esclerosi múltiple aquest diumenge

Piscines municipals de Sidamon - Ajuntament de Sidamon
photo_camera Les piscines municipals de Sidamon - Foto: Ajuntament de Sidamon

El proper diumenge 11 de juliol, més de 450 piscines catalanes se sumaran al Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, una iniciativa impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple per aturar l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa i incurable amb la que hi conviuen 9.000 persones a Catalunya.

Amb la col·laboració de l'ajuntament, Sidamon és un dels municipis que s'ha adherit al a campanya destinada a la sensibilització i visibilització de la malaltia i a recaptar fons per a la recerca. Una iniciativa molt necessària, ja que l'esclerosi múltiple (EM) és una malaltia neurològica, crònica i sense cura. Encara avui es desconeix què la causa i afecta principalment les persones joves i especialment les dones.

Així, durant tot diumenge, les piscines de Sidamon acolliran un seguit d'activitats destinades a recaptar fons i sensibilitzar entorn la malaltia. De les 12.00 a les 20.30 hores, hi haurà la parada del Mulla't a la terrassa del bar de les piscines, on es poddran comprar els productes Mulla't 2021. De les 17.00 a les 18.00 hores, es vendran smoothies de fruita solidaris. De les 19.20 a les 20.20 hores, hi haurà la sessió inaugural de Aquagym, en aquest cas per clausurar la jornada del Mulla't 2021.
 

L'esclerosi múltimple: una malaltia encara molt desconeguda

Avui, encara no sabem la causa de l'esclerosi múltiple, que afecta a 9.000 persones a Catalunya i a 55.000 a tot l'estat, i és la segona causa de discapacitat en adults joves després dels accidents de trànsit.

Les persones amb esclerosi múltiple necessiten un acompanyament i no estar soles especialment durant el diagnòstic de la malaltia.

 

Comentaris