Sidamon ha hagut d'esperar al president Puigdemont per inaugurar l'escola El Timó

El president Puigdemont va assegurar que en condicions més bones o més dolentes han estat al peu del canó i han entès que la finalitat última de la seva feina és educar la mainada perquè el dia de demà quan hagin d’educar els seus fills els transmetin aquest patrimoni immaterial, que és el de l’educació

El president Puigdemont comparteix grades amb la quitxalla de Sidamon
photo_camera El president Puigdemont comparteix grades amb la quitxalla de Sidamon

Sidamon ha hagut d'esperar més d'una dècada i el mandat del president Carles Puigdemont per inaugurar les noves instal·lacions de l'escola El Timó. Aquest dijous el cap de l'executiu català va tallar la cinta del nou centre educatiu, acompanyat de la la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, l'alcalde Josep Maria Huguet, i el president de la Diputació Joan Reñé.

Carles Puigdemont, va assegurar que a Catalunya l'educació és un temple sagrat inviolable, i va demanar al Govern de l'Estat que no hi posi les grapes al capdamunt. En aquest sentit, el cap de l'executiu va fer notar que sabem que hi ha amenaces externes que ens poden posar en risc el model educatiu, però ha afegit no se'n sortiran si ens veuen com ens veuen avui a Sidamon, tot el poble reunit entorn d'un equipament cultural i educatiu.

El president també va valorar la tasca dels responsables docents que en condicions més bones o més dolentes han estat al peu del canó i han entès que la finalitat última de la seva feina és educar la mainada perquè el dia de demà quan hagin d'educar els seus fills els transmetin aquest patrimoni immaterial, que és el de l'educació, va subratllar en la seva visita a Sidamon.

L'alcalde de Sidamon Josep M. Huguet va manifestar que després d'anys de peticions i reivindicacions, es troben a les portes d'aquesta magnífica obra l'Escola el Timó, amb unes instal·lacions modernes i adaptades, als nou temps, que conjuntament amb la llar d'infants, la pista esportiva i la piscina, agrupen el conjunt educatiu i esportiu del poble, amb unes condicions d'espai i comoditat dignes.

El president Puigdemont conversa amb la directora de l'escolaSi un equipament és important i essencial per a la vida comunitària, i social d'un poble, aquest equipament és sense cap mena de dubte una escola, i la seva importància és més gran quan és l' única escola que té un poble com Sidamon, de 764 habitants i entorn de 80 alumnes, nens i nenes que gaudiran d'aquesta.

La directora del centre Asunció Jové va mostrar la seva satisfacció i va destacar que aquest dijous és un dia molt important per Sidamon, però especialment per la comunitat educativa de l'Escola el Timó. Aquest edifici tan necessari, és fruit del somni dels pares, mares i mestres, alguns dels quals ja no estan entre nosaltres. Fa molt temps que hi havia un neguit de fer una escola nova, un neguit per haver de treballar, en unes condicions que dificultaven el clima de treball. No han estat pocs els esforços que s'han fet des de l'ajuntament, del departament d'ensenyament, de l'AMPA, dels inspectors i inspectores i tots els que d'una manera o una altra, han format part de l'escola. Cal dir que tot i l'època que vivim actualment, la generalitat hagi fet l'esforç de fer una escola nova. Finalment hem aconseguit el nostre propòsit. Comencem un nou camí on el trànsit de les classes no serà un obstacle, on la humitat no es rebregarà els papers, on la llum no s'apagarà en encendre el forn, on els treballs dels nostres alumnes lluiran com cal, on continuarem treballant i aprenent com feiem a l'altra escola.

El president conversa amb els industrials de la zonaComencem un nou curs, i tenim el goig de fer-ho de la millor manera possible, estrenant una escola nova i acompanyats de tots vosaltres, una escola petita, rural i de poble, viatgem acompanyats de l'escola El Roser del Poal, amb la qual compartim mestres, objectius, ganes d'innovar i oferir-los-hi a tots els infants totes les oportunitats que els cal per aprendre a superar els reptes que la vida a poc a poc, els plantejarà, intentant donar-los al mateix temps, les eines que els ajudaran a créixer i esdevenir millors persones.

Aquest equipament, amb una superfície de més de 1.000 metres quadrats, ha tingut un cost d'1,7 milions d'euros. El centre, amb cinc aules ampliables a set, té una vuitantena d'alumnes, des de P3 a 6è de primària. El Timó forma part de la Zona Escolar Rural Plaurcén una institució educativa de caràcter públic formada per escoles rurals, generalment d'un entorn proper.

Comentaris