Sidamon vol recuperar el valor arqueològic del Tossal de les Tenalles

L'assentament del Tossal de les Tenalles commemora el centenari del seu descobriment i l'inici de treballs que va realitzar l'Institut d'Estudis Catalans

Visita dels veins de Sidamon al Tossal de les Tenalles interior
photo_camera Visita dels veins de Sidamon al Tossal de les Tenalles

L'Ajuntament i l'Associació Cultural de Sidamon van donar el tret de sortida a un projecte que té la voluntat de valorar l'assentament Iber del Tossal de les Tenalles. El passat dia 19 d'abril es va organitzar una jornada en la qual va col·laborar el professor d'Història Antiga de la Universitat de Barcelona, Ignasi Garcés, qui va fer una xerrada i va acompanyar als assistents a l'acte, en la visita al jaciment Ilergeta.

Primeres excabacions al Tossal de les Tenalles de SidamonEl consistori té previst dur a terme diverses accions per tal que l'assentament pugui ser visitable. Per aquest motiu es netejarà i se senyalitzarà, segons va explicar l'alcalde de Sidamon, Josep M. Huguet. Per dur a terme la recuperació documental, el consistori compta amb la col·laboració del Grup de Recerques de les Terres de Ponent, que està treballant en l'organització d'unes jornades d'arqueologia per difondre el valor d'aquest assentament.

L'interès del consistori i del Grup de Recerques de les Terres de Ponent, està fonamentat en el fet que aquest any es commemorarà el centenari del descobriment del jaciment iber, en el que els arqueòlegs hi van treballar fins a l'any 1990. En aquest assentament s'hi van trobar, peces de gran valor que actualment es troben en diversos museus de Catalunya.

El Grup de Recerques, vol aprofitat aquest esdeveniment per donar rellevància a la presència de la cultura ibera al Pla d'Urgell, on també se'n troben al Tossal de la Carlana de Golmés, el Tossal del Molinet d'El Poal) i el de Margalef a Torregrossa.

Comentaris