Taller d’iniciació a l’escriptura dramàtica dins de ‘Mollerussa, Saó de Ponent’

Es farà el dia 30 de gener i anirà a càrrec de Josep Maria Miró, qui va realitzar la dramatúrgia de la novel·la 'Un cel de plom – Neus Català' de Carme Martí, interpretada per l’actriu Mercè Aránega

cartell escriptura-0k interior
photo_camera El dramaturg va estar premiat a la Festa de les Lletres Catalanes per 'La travessia'

El dramaturg Josep Maria Miró impartirà, dins de les activitats programades de Mollerussa, Saó de Ponent, un taller d’iniciació a l’escriptura dramàtica que tindrà lloc el dissabte 30 de gener durant tot el dia a La Banqueta (Edifici Sant Jordi) de Mollerussa. El dramaturg farà un tast de les tècniques bàsiques sobre el guió, els personatges i les possibilitats escèniques. 

Josep Maria Miró és llicenciat en direcció i dramatúrgia a l'Institut del Teatre i en periodisme a la UAB. Entre els seus darrers treballs ha realitzat la dramatúrgia de la novel·la Un cel de plom – Neus Català de Carme Martí, dirigida per Rafel Duran i interpretada per l’actriu Mercè Aránega.

Miró ha estat guardonat per Omnium Cultural dins la 65a Nit de Santa Llúcia – la Festa de les Lletres Catalanes

A més ha estat guardonat per El Principi d’Arquímedes (2011), Gang Bang (2010/11), La dona que perdia tots els avions (2009). Els seus textos han estat traduïts a diversos idiomes. Recentment El Principi d’Arquímedes s’ha estrenat als Estats Units d’Amèrica i a Moscou (Rússia), i durant aquest any també s’estrena a Itàlia.

Entre els seus darrers guardons ha estat guardonat per Omnium Cultural dins de la celebració de la 65a Nit de Santa Llúcia – la Festa de les Lletres Catalanes on es va lliurar el 2n Premi Frederic Roda de textos teatrals i que va ser concedit por igual a David Plana per Els encantats i a Josep Maria Miró per La travessia.

Mollerussa, Saó de Ponent és un projecte de dinamització cultural engegat per Teatre de Butxaca

Les inscripcions al taller es podran realitzar a través de la web de Saó de Ponent, i el preu de la inscripció és de 30 euros amb places limitades.

Mollerussa, Saó de Ponent és un projecte que pretén aglutinar esforços de particulars, administracions i professionals per tal de promocionar la producció cultural lligada a Mollerussa i per extensió al territori de Ponent.

Teatre de Butxaca dins de la celebració del seu 30 aniversari ha engegat aquest projecte de dinamització cultural, on en aquesta primera proposta que es presenta es tractarà d’Escriure/Descriure el territori a través de les arts escèniques mitjançant diferents activitats i actes que tindran lloc durant el curs 2015 - 2016.

Comentaris