Taller per a fomentar el coneixement de les plantes i els usos tradicionals

El responsable d'Espai Natura de Mollerussa Josep Maria Vilaró va mostrar com es fan les tintures, els olis i les cremes amb les plantes que van poder identificar. 

Josep M. Vilaró condueix el taller de reconeixement de plantes a l'Estany.
photo_camera Josep M. Vilaró condueix el taller de reconeixement de plantes a l'Estany.

El programa d'activitats del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana va dedicar aquest cap de setmana, una jornada al reconeixement de plantes i usos tradicionals per a donar a conèixer la varietat de la flora de l’estany i també el profit que se’n pot extraure.

Una quarantena de participants van poder identificar i descobrint les propietats de les diverses plantes que creixen de manera natural al voltant de l’estany tot resseguint l’itinerari principal gràcies al guiatge del Josep Maria Vilaró, responsable de l’Espai Natura de Mollerussa i persona que ha impartit l’activitat. Vilaró també va mostrar com es fan les tintures, els olis i les cremes amb les plantes que van poder identificar.

L’Estany està envoltat de vegetació de ribera, també de vegetació pròpia dels espais humits, dels entorns agrícoles. Per això, es va poder identificar l’herba de Sant Joan, el marrubí, l’artemisa, el plantatge, l’ortiga, el card, la malva, l’arç blanc, la freixa, l’olivera, la rosella o el puput, entre d’altres.

La pròxima activitat tindrà lloc el dissabte 13 de juny, consistent en un taller d’invertebrats diürns i nocturns. Una activitat, que per primera vegada, a més a més d’identificar i conèixer de prop els insectes i altres invertebrats que habiten l’Estany durant el dia, els participants podran conèixer la fauna invertebrada que viu a l’estany també de nit, ja que l’activitat s’ha programat de vespre per tal de poder observar i aprendre més de tots els invertebrats que es troben a l’Estany. Les persones interessades s’hi han d’inscriure prèviament.

Comentaris