El Teatre L’Amistat clou el centenari amb l’estrena de l’Oda a L’Amistat a càrrec de l’Orquestra Julià Carbonell

La peça, composada per Rafael Moreno i amb lletra de Jaume Suau, va estar cantada pel Cor Stabat Mater i el Cor de Noies de l’EMMM

Concert del Centenari del Teatre L'Amistat - Foto: Ajuntament de Mollerussa
photo_camera Concert del Centenari del Teatre L'Amistat - Foto: Ajuntament de Mollerussa

El Teatre L’Amistat va tancar aquest diumenge al vespre els actes de celebració del seu centenari amb l’estrena de l’Oda a L’Amistat, composta pel mollerussenc Rafael Moreno i amb lletra del també veí de la ciutat, Jaume Suau. L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida- OJC, dirigida per Alfons Reverté, va estar l’encarregada d’interpretar-la, conjuntament amb el Cor Stabat Mater, i el Cor de Noies de l’Escola de Música de Mollerussa, amb Cristina Escolà, com a soprano, i Enric Prió, al piano, i l’acompanyament de membres del Cor Euridice de Les Borges Blanques.

Abans a l’estrena, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va agrair el gest de generositat del compositor en haver acceptat l’encàrrec de posar al servei de la ciutat “el seu talent i la seva capacitat per crear una peça que quedarà permanentment en la història del Teatre L’Amistat. També va anunciar que el concert va estar enregistrat i es podrà veure pròximament pel canal municipal de YouTube. 

Per la seva part, Rafel Moreno va assegurar que “és un privilegi que la meva música formi part del llegat d’aquesta institució centenària” que té “la camaraderia i la solidaritat com a motor”.  També va voler agrair la participació en aquest repte de Chema Tomàs, qui en va ser promotor juntament amb l’anterior regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo.

Jaume Suau, per la seva banda, va reconèixer que fer la lletra d’un himne no és fàcil i sobretot quan ha de condensar “no només cent anys d’història sinó també d’empenta social d’una institució com aquesta” amb tot el que ha volgut significar.

En agraïment, Solsona va fer entrega al compositor i al lletrista de l’Oda a l’Amistat de dues litografies numerades d’un tiratge limitat de cent exemplars realitzades per l’artista local Xavi Brufau, en commemoració també del Centenari del Teatre L’Amistat.

Concert del Centenari del Teatre L'Amistat - Foto: Ajuntament de Mollerussa
Moment de l'entrega de les dues litografies - Foto: Ajuntament de Mollerussa

A banda de l’estrena de la peça encarregada especialment per commemorar l’efemèride, el concert, que va omplir de públic el teatre, va comptar també amb la interpretació de La clemenza di Tito, de Mozart, que va obrir l’actuació, i la 7a Simfonia, de Beethoven.

Comentaris