El Teatre L’Amistat, motiu pictòric del Concurs de Pintura Ràpida 'Ciutat de Mollerussa'

Les obres premiades s’exposaran al Casal d’avis del 26 de setembre a l’1 d’octubre

photo_camera Marc Solsona, durant la presentació del 22è concurs de Pintura ràpida 'Ciutat de Mollerussa', patrocinat per l'Ajuntament de Mollerussa i Fira de Mollerussa

El Concurs de Pintura Ràpida "Ciutat de Mollerussa", organitzat per Fira de Mollerussa, celebrarà aquest diumenge 24 de setembre la seva 22a edició, una convocatòria que tindrà el Teatre L’Amistat com a temàtica de les obres, amb motiu de la commemoració enguany del centenari de la seva inauguració. Així ho ha explicat aquest matí, en roda de premsa, l’alcalde i president de l’ens firal, Marc Solsona.

Pel que fa als premis, s’atorgaran un total de 12 per una suma de 6.095 euros. En aquest sentit, l’alcalde va agrair l’esponsorització dels premis a les empreses col·laboradores.

El primer premi del concurs està patrocinat per l'Ajuntament de Mollerussa i Fira de Mollerussa, i està dotat amb 1.200 euros, mentre que el segon premi, patrocinat per la firma Nufri, té assignat un import de 800 euros, i el tercer, atorgat per l'empresa RDM Paprinsa, està dotat amb 600 euros.

La resta de firmes patrocinadores i premis són: Federòptics Roure (4t premi i dotat amb 525 €), Centre d’Estudis Pla d’Urgell / Aulaestudi (5è premi i 470 €), Prefabricats Pujol (6è premi i 450 €), Fridecal (7è i 390 €), Arcusin (8è i 360 €), Suela Rapid (9è i 350 €), Resquitx (10è premi i 330 €) i Patet (11è i 300 €). Finalment, el guardó Premi Jove Pintor, creat l'any 2020 i dirigit a menors de trenta anys, que no hagin guanyat cap dels anteriors premis, està dotat amb 320 € i està patrocinat per Domser Solucions Metàl·liques.

D’altra banda, la novetat d’aquesta edició vindrà donada, segons ha indicat Solsona, per l’exposició de les obres premiades al Casal d’avis, del 26 de setembre a l’1 d’octubre, la qual cosa s’ha decidit per atendre algunes demandes en aquest sentit plantejades per ciutadans per poder veure els quadres.

Inscripció gratuïta

Solsona ha continuat detallant les bases del concurs, recordant que la inscripció, com en edicions anteriors, és gratuïta i enguany es durà a terme al vestíbul del Teatre L’Amistat de les 8.30 hores a les 11 hores, mentre que el lliurament dels premis es duran a terme en un acte a les 16:45 hores, al mateix teatre.

El jurat, integrat per persones vinculades al món de l’art, segons ha indicat el president de Fira de Mollerussa, estarà format en aquesta ocasió pel professor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara, de Tàrrega; Gerard Cucurull, gerent de Gerart Gallery, també de Tàrrega, i Ester Gasol, presidenta de l’associació ArtPla.  

La resta de les bases del concurs es poden consultar a http://www.fira.com/

Comentaris