El Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès l'informe favorable pel projecte de la tercera fase de la variant d'Ivars d'Urgell, una obra que té previst executar la Diputació de Lleida. El document considera compatible l'obra amb el paisatge i l'activitat agrícola de la zona, i inclou especificacions concretes degudes a la proximitat amb l'Estany d'Ivars i Vila-sana, un punt clau de biodiversitat a la Plana d'Urgell,
L'estudi recomana plantar arbusts que produeixen fruits que atreguin fauna al costat dels drenatges principals de l'obra, que fan les funcions de passos de fauna. A més, les cunetes hauran de ser franquejables pels amfibis, evitant així elements que puguin actuar de trampa i obstruir-los el pas.
Territori i Sostenibilitat, també proposa plantar exemplars aïllats i distribuïts en punts estratègics del traçat, així com la construcció de drenatges transversals i longitudinals per minimitzar els impactes descrits. Les espècies vegetals seleccionades per la hidrosembra i la plantació d'arbres cal que siguin autòctones o naturalitzades en l'entorn i ajustades a les condicions microclimàtiques de la zona.
La darrera de les propostes de l'informe, fa referència a l'afectació dels terrenys com a zona inundable, a causa del fet que es troben en l'antiga traça de riu Ondara.
El darrer tram de la variant de 875 metres unirà les carreteres de Bellpuig i Castellserà, i donarà per finalitzat tot el cinturó de circumval·lació del municipi, una obra que ha executat la Diputació de Lleida, després de més d'una dècada de reivindicacions.
La Generalitat fa recomanacions ambientals a causa de la proximitat de l'Estany d'Ivars i Vila-sana
La Diputació de Lleida ja va completar dues de les fases de la variant, amb un tram d'1,8 quilòmetres, que uneixen els accessos a Ivars d'Urgell, des de Vila-sana, Castellnou de Seana i Bellpuig