Teresa Jordà assegura que els joves representen el batec del sector agrari del país

Teresa Jordà amb participants en l'Aplec de joves al camp
photo_camera Teresa Jordà amb participants en l'Aplec de joves al camp

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà ha destacat que el seu departament té dos grans reptes, garantir l'alimentació de la ciutadania, i fomentar la cohesió del territori, que passa pel relleu generacional. Per aquest motiu Jordà considera que un Aplec com el que s'ha celebrat aquest dilluns, el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, és de vital importància.

Jordà ha explicat que la conselleria fa temps que treballa, perquè s'ha detectat que la majoria dels esforços s'han de focalitzar en els joves, en un escenari totalment canviant, no tan sols en el sector, sinó en la globalitat de la societat.

La responsable d'agricultura qualifica la situació actual del sector com una revolució, a la que l'administració s'ha de sumar, perquè el món agrari ha d'interactuar d'una vegada per totes amb l'entorn urbà, que ens necessita de manera imprescindible, perquè el sector agroalimentari és punter al país

Participants en l'Aplec de joves del camp en el marc de la Fira de Sant Josep de MollerussaLa consellera ha assegurat que el departament ja va començar a desplegar polítiques amb l'anterior consellera Meritxell Serret l'any 2015, amb molta cirurgia destinada al planter, a la masia del sector que és el futur agrari. Polítiques que ja donen el seu resultat, i en aquest període fins al 2018 s'han incorporat al sector un total de 2011 joves, el que representa un increment del 60% en vers el període 2011 al 2014. Jordà, etziba és brutal.

Jordà afegeix que el departament acompanya a aquests joves de tal manera que puguin garantir la seva continuïtat, que en aquests moments està sobre el 90% de compliment de la continuïtat d'aquests nous projectes. Aquestes noves generacions han de fer possible la fortalesa del sector, perquè el país continua bategant.

Marc Solsona, Teresa Jordà, i Carmel MódolJordà ha destacat que aquest increment es deu a les diferents eines que ha posat en marxa el departament d'Agricultura com ara el programa Odisseu, que es porta a terme conjuntament amb la direcció general de Joventut del Departament de Treball, per fomentar el retorn dels joves al territori, així com la formació de les escoles agràries de Catalunya. Els centres formatius han incrementat les matrícules de manera considerable arribant als 12.000 alumnes aquest curs, respecte als 9.000 de cursos anteriors.

La consellera també s'ha referit, al paper de la dona, perquè assegura que no hi ha revolució sense la dona. Les dones hi han sigut sempre però les volem visibles, en llocs en què es prenen decisions de veritat, cooperatives, organitzacions i taules agràries, parlant de futur, capitanejant accions, vives i presents.

Jordà destaca que la manera d'entendre la política, la societat, les polítiques agràries amb una visió femenina tenen un plus imprescindible i així o demostren

La consellera Teresa Jordà ha clausurat el quart Aplec de joves al camp, defensat que l'agricultura i la ramaderia del dia de demà és a les mans dels joves perquè són el món rural d'avui i tenen l'oportunitat de pensar i fer com volen que sigui el de demà. Jordà ha afirmat que els joves són el relleu d'una de les professions més antigues de la Humanitat, i d'una professió que sempre tindrà sentit i cabuda en aquesta societat. La consellera ha finalitzat la seva intervenció afirmant que els joves formen part d'un projecte important per al futur del país, que aposta pel sector agroalimentari com a motor de l'economia catalana, i pels millors professionals capaços de liderar-lo.

Comentaris