Tomàs Cusiné presenta el Tros del Tossal, un vi negre monovarietal de syrah

Un vi singular influenciat per herbes aromàtiques i una criança de 9 mesos en roure francès
Imatge del vi Tros del Tossa. Foto Arxiu
photo_camera Imatge del vi Tros del Tossa. Foto Arxiu
Després de deu anys del seu retorn a Cérvoles Celler, Tomàs Cusiné ha llançat el Tros del Tossal, un vi negre elaborat exclusivament amb la varietat de raïm syrah. Aquest vi de parcel·la prové d'una finca plantada l'any 2000 que Cusiné va adquirir el 2018, després d'haver-la tingut arrendada durant anys.

En adonar-se de la maduresa dels ceps, Cusiné va decidir treballar-los individualment per crear un monovarietal únic, que finalment ha sortit al mercat amb l'any 2021. El raïm va ser collit a mà els dies 7 i 8 d'octubre, garantint la màxima qualitat en el procés.

El syrah del Tros del Tossal destaca per la seva singularitat, influenciat per les herbes aromàtiques que creixen al seu voltant. Aquestes aporten una personalitat molt marcada al vi. A més, el procés de criança de 9 mesos en botes de roure francès Radoux de 225 litres afegeix profunditat i complexitat al producte final.
Imatge del vi Tros del Tossa. Foto Arxiu
Imatge del vi Tros del Tossa. Foto Arxiu

El resultat és un vi amb una capacitat colorant potent, aromes de fruites vermelles dessecades i notes balsàmiques, i uns tanins sedosos que persisteixen llargament en boca.

Com tots els vins de Cérvoles Celler, el Tros del Tossal és ecològic i segueix pràctiques biodinàmiques i regeneratives. La producció total és limitada, amb només 1.129 ampolles disponibles.

Cérvoles Celler, fundat l'any 1997, és conegut per ser el primer projecte de viticultura de muntanya del país, reafirmant el seu compromís amb la qualitat i la sostenibilitat en cada nova creació.

Comentaris