Torregrossa acull una pinzellada de l'obra de artista multidisciplinar Benet Rossell

Sal d'Art La Capella de Torregrossa
photo_camera Sal d'Art La Capella de Torregrossa

Torregrossa s'incorpora al reconeixement que la ciutat de Lleida ha dut a terme a l'artista multidisciplinari, natural d'Àger, Benet Rossell, tres anys després del seu traspàs, amb una mostra de la seva obra a la Sala d'Art La Capella, del municipi del Pla d'Urgell. Una mostra que s'inaugurarà dissabte 13 d'abril a les sis de la tarda, i es prolongarà fins al 4 de maig.

L'artista d'Àger Benet RossellLa sala de Torregrossa exposa, l'únic dibuix d'infantesa que es conserva de l'artista, realitzada a Tremp quan tenia 13 anys. Un grapat d'elements quotidians, que tal vegada semblen de rebuig, i que ben segur reconeixeran els coetanis de l'artista, componen aquests fulls d'un hipotètic diari residual que, com Las Meninas de Velàzquez, informen sobre els usos i costums de l'època. Fotografies d'una làmina prima d'una roca sedimentària que, vista al microscopi, mostra microfòssils i tots tipus de sediments. Una de les seves obres més emblemàtiques Lo rosegador de racons, presidirà la sala de forma majestuosa, una presència onírica i ancestral que té cura de l'esperit de l'artista.

Lo rosegador de racons, presideix La Sala d'Art La Capella de TorregrossaEl recull de la Sala d'Art La Capella es completa amb una obra en tinta xinesa anomenada El món de l'aixella, realitzat sobre els papers plegats que els majoristes de teixits dels voltants de la rue du Feaubourg Saint Denis, de París llençaven al final del dia. Aquest paper, banal, tenia tres característiques extraordinàries:
era gratuït, no era absorbent i respectava per tant la precisió del traç, i tenia volum, la qual cosa atorgava a l'obra virtuts escultòriques.


Aquarel·la sobre full de quadern de Benet RossellEl vessant audiovisual es podrà veure el vídeo La Tour Eiffel c'est une radiographie, una obra amb la qual Rossell superposa La Vall d'Àger, i els Terradets sobre la Torre Eiffel, una imatge acompanyada per la música del mateix artista.

 

Benet Rossell

Economista i sociòleg de formació, els interessos de Benet Rossell s'inclinen cap a l'activitat artística, raó per la qual és conegut, sobretot, com un creador de llenguatges, perquè desplega aquesta activitat creativa en diverses disciplines: des del dibuix i l'escriptura, passant per la pintura, l'acció i la performance, el cinema experimental i el comercial, la poesia el teatre. Del llenguatge del cinema, doncs, al de la plàstica i al de l'alfabet: imatges, cal·ligrafies i micrografies. Amb un tractament, el d'aquests llenguatges, molt personal, tant, que no es deixava portar per convencionalismes d'ús.

Format a París i amb estades llargues a Nova York, Benet Rossell és un dels nostres noms més internacionals, però també dels més arrelats a la terra.

 

Comentaris