Tot a punt per iniciar la distribució d’aliment fresc al Pla d’Urgell

Un cop solucionades les deficiències elèctriques de la instal·lació i superades les inspeccions tècniques i sanitàries, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell preveu engegar la distribució d’aliments frescos amb coordinació del Banc d’Aliments de Lleida.

La treballadora social del Consell Comarcal prepara els lots d'aliments
photo_camera La treballadora social del Consell Comarcal prepara els lots d'aliments

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell preveu iniciar la distribució d'aliments frescos la pròxima setmana, després que aquest dimarts els tècnics de sanitat hagin fet la inspecció de les instal·lacions. Segons el president de l'ens comarcal, Josep M. Huguet, s'han de tenir en compte alguns suggeriments dels tècnics en l'àmbit sanitari i tot seguit es procedirà a iniciar la distribució de fresc la pròxima setmana.

El servei es començarà amb els usuaris de Mollerussa, aproximadament unes 600 persones fins a finals d'any, per tal d'ajustar i comprovar la funcionalitat del servei, i a continuació s'entendrà a la resta de municipis de la comarca.

Segons Huguet, el Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell no pot transformar aliment fresc, ja que la coordinació es fa des del Banc d'Aliments de Lleida, entitat que ha gestionat els convenis amb Plus Fresc, Condis i Caprabo. El Consell Comarcal recollirà els aliments en els súpers d'aquestes marques a Mollerussa i Golmés, i es combinarà amb la disponibilitat d'estoc del Banc d'Aliments de Lleida que aportarà els aliments que es puguin recollir a la comarca.

El Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell atén entre 20 i 30 famílies diàriament, que arriben derivades del Servei Social. Cada família pot accedir al servei cada dos mesos, i poden triar entre l'estoc de productes de què disposa el Centre.
Amb aquest nou servei els usuaris disposaran de fruita, verdura, car i peix, el que podrà complementar considerablement la seva dieta.

El Consell Comarcal ha iniciat la campanya pel Gran Recapte que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre per cridar als voluntariats.

Comentaris