Tot a punt per desvetllar el guanyador del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal

L’escriptora i periodista Patrícia Gabancho és la convidada d’honor de la gala de lliurament del premi.

Francesc Fabregat presenta l'acte de lliurament del Premi Maria Mercè Marçal.
photo_camera Francesc Fabregat presenta l'acte de lliurament del Premi Maria Mercè Marçal.

Els 57 autors de les obres presentades a la dissetena edició del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal coneixeran el veredicte del jurat, el pròxim divendres 27 de febrer, en el decurs de l'acte literari que impulsa el Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

A l'acte està previst, que hi assisteixin més de 350 persones, del món cultural i associatiu de la comarca, entre representants de centres escolars, de les AMPA, d’associacions culturals, escriptors, alcaldes, regidors de cultura i empresaris. La vetllada també comptarà amb la presència de l’escriptora i periodista catalanoargentina Patrícia Gabancho.

El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, ha explicat: Quan preparàvem el catorzè Premi vam prendre algunes decisions per tal de garantir-ne la continuïtat, com ara el fet que els assistents fessin una aportació per al sopar. També vam decidir continuar promovent l’interès i la incorporació d’empreses col·laboradores en el premi. Quatre anys més tard, estem molt satisfets d’haver fet aquests passos, perquè podem mantenir el premi, que d’altra banda, fóra impensable, i a més a més, s’ha demostrat l’interès dels comarcans per aquest certamen.

Les empreses col·laboradores d’aquesta dissetena edició són Aldhara Fagavi, Tallers Miquel, Arpla, Maquinària Agrícola Vicens, Fridecal, Argal, Representacions Artístiques Subirós, Cooperativa d’Ivars, Nufri, MJ Grues Constructora, Castell del Remei, Inalba, Simó Farnell, Àrids Romà, Alessa, Serboniu i BBVA. L’organització d’aquest premi també compta amb l’ajut de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Lleida.

En el programa de la vetllada tindrà un paper destacat la lectura de poesies infantils a càrrec dels alumnes de sisè de l’escola Francesc Arenes de Golmés.

L’obra guanyadora obtindrà un premi de 3.000 euros i es publicarà dins de la col·lecció La Suda de l’editorial lleidatana Pagès Editors.

Comentaris