Treballen en un protocol d'emergència per al transport escolar del Pla d'Urgell en casos d'inclemències meteorològiques

El Consell Comarcal vol que en situacions extremes els col·lectius implicats puguin actuar de forma conjunta, ràpida i eficaç

Pla d'Urgell, Joan Torrent presenta pla emergències 1
photo_camera Joan Torrent en la Roda de Premsa sobre el pla d'emergències del Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell treballa en un protocol d’emergència per fer front a inclemències meteorològiques, sent l'eix principal d'aquesta iniciativa el transport escolar. 

Segons l'ens comarcal, l’objectiu és "reforçar una actuació conjunta, ja existent, entre el Consell, els transportistes, els alcaldes dels municipis del Pla d’Urgell, els centres escolars i les famílies", amb la finalitat d'obtenir "uns millors resultats en casos en què la situació climatològica sigui extrema i pugui afectar el trasllat dels estudiants a les escoles".

La línia d’actuació aniria enfocada al fet que tots els col·lectius disposin de la mateixa informació i podent actuar amb rapidesa i eficàcia. "Seran el Consell Comarcal i l’empresa encarregada de fer el transport els qui determinaran la viabilitat del servei", la qual cosa afegeixen, "es comunicarà a la resta d’afectats, alcaldes, famílies i escoles per actuar de forma unificada".

Així mateix, es vol treballar, de forma també conjunta, per valorar la situació, no solament climàtica sinó de l’estat de les carreteres. "Això permetrà una actuació més acurada en cadascuna de les rutes escolars i municipis, ja que poden no tenir tots la mateixa afectació", conclou el comunicat del Consell.

Comentaris