Arrenca, aquest divendres, el festival Cua d’Estiu de Fondarella amb l’humor de Vermut Teatre

completarà el seu primer cap de setmana amb la meditació amb bols de quars i la cançó d’autor de l’urgellenc Oriol Ginestà

Inauguració Cua d'Estiu Fondarella itneiror
photo_camera L’obra de divendres, 'Un dit de llibertat', reflexiona sobre la forma de comunicar-nos i tractar qualsevol tema amb un desconegut

La sisena edició de la Cua d’Estiu, el festival d’espectacles de petit format de Fondarella, s’inicia aquest divendres dia 8 de setembre a les 21 hores a Cal Combelles, amb una dosi d’humor quotidià a càrrec de Vermut Teatre. Amb un bar, una cambrera i un vermut a les nou del vespre, l’obra Un dit de llibertat reflexiona sobre la forma que tenim de comunicar-nos i tractar qualsevol tema amb un desconegut. Els espectacles de Vermut Teatre estan enfocats a un públic adult que estigui disposat a riure dels aspectes humans que considerem tabús i dels que no parlem gaire públicament.

La sisena edició del festival d’espectacles de petit format tindrà lloc de divendres a diumenge, del 8 al 29 de setembre

El primer cap de setmana de la Cua d’Estiu continuarà dissabte 9 de setembre a les 21 hores amb l’actuació d’Oriol Ginestà a Cal Combelles. El cantant urgellenc presenta un concert de meditació amb bols de quars i interpretarà cançons d’autor. Ginestà oferirà un concert obert a les sensacions, on la música perdrà els seus límits i etiquetes, a través de la seva guitarra, els bols de quars i tibetans, el tambor de mar i el gong. 

Artistes consolidats com el solsoní Roger Mas o el grup lleidatà Renaldo & Clara conviuen amb propostes contemporànies i originals com la de L’Home Llop & The Astramats i altres propostes emergents en l’àmbit musical en la sisena edició de la Cua d’Estiu. Destaca també la presentació d’’Umbilical’, l’últim disc del compositor de Castellserà, David Pradas, una banda sonora de la maternitat, el dia 16. Els Matins de la Cua, que tindran lloc els diumenges 17 i 24 de setembre, serà el torn dels grups EnCantades i Sons de Sobretaula, respectivament.

Les deu actuacions se celebraran als jardins de tres cases històriques d’aquesta localitat del Pla d’Urgell: Cal Ros, Cal Combelles i Cal Viudes

Pel que fa al teatre, destaquen la companyia degana Teatre de Butxaca o Cametes Teatre, que ja van ser presents a la cinquena edició de la Cua.

Aquesta és la combinació d’una programació pensada per posar en relleu cultura i patrimoni, l’objectiu principal de la Cua d’Estiu que enguany presenta 10 espectacles (7 de música i 3 de teatre). Els espectacles tindran lloc els divendres i els dissabtes del mes de setembre a les 21.00 h i a les 12.00 h les matinals dels diumenges. Per segon any consecutiu, els diumenges la Cua ofereix actuacions i degustacions amb productes de proximitat, que aquest any aniran a càrrec de l’empresa Mos de Tros de Vallverd d’Urgell i Formatges Camps, del Palau d’Anglesola que oferiran un tast dels seus productes el diumenge al migdia.

La Cua d’Estiu és una proposta artística que aposta per vincular cultura i patrimoni. Els promotors de la iniciativa són la companyia Teatre de Butxaca i la productora musical La Gata Roja. El festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Fondarella, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs. 

Comentaris