UGT denuncia les 'condicions tercemundistes' de l'escorxador de Mollerussa i el sector carni

El sindicat assegura que no pararan les protestes fins que s’arribi a una solució

UGT Protesta escorxador Mollerussa sector carni interior
photo_camera Imatge de la concentració d'UGT-Terres de Lleida davant l'escorxador de Mollerussa per protestar contra les condicions laborals de l'empresa i el sector carni

La UGT-Terres de Lleida es va concentrar ahir al migdia davant de l’escorxador de Mollerussa (antic Primayor) per denunciar que a l'escorxador que el Grup Jorge té a Mollerussa hi ha uns 200 treballadors que treballen com a falsos cooperativistes, pràcticament la totalitat de la plantilla, segons Antonio Rodríguez, secretari general de la FITAG UGT de Lleida.

Durant la mobilització, que agrupava una trentena de membres del sindicat, es va tallar durant uns minuts la carretera LV-2001.

El secretari general d'UGT Lleida ha dit que des de la UGT fa 6 anys que estan treballant en el tema de les falses cooperatives al sector dels escorxadors, que a partir de la crisi econòmica haurien augmentat

Rodríguez ha explicat que la protesta és només una de les mobilitzacions que tenen previstes per denunciar la situació que es viu en el sector carni. Des de la crisis fins ara, ha crescut, i molt, el nombre de falses cooperatives i falsos autònoms. Una situació que no podem permetre que continuï així, ha denunciat.

Rodríguez parla de condicions tercermundistes, i apunta que els treballadors no tenen drets laborals i han de treballar jornades de més de 10 hores sense dies de festa. També ha assegurat que, si els treballadors es queixen, reben represàlies

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018En aquest sentit, ha recordat que un fals cooperativista és algú que va a demanar feina en una d'aquests plantes, signa un contracte com a cooperativista però acaba sense intervenir en cap òrgan de l'empresa. Segons Rodríguez, la majoria són estrangers i ni se n'adonen del que han signat. Això provoca que acabin amb unes condicions laborals molt pitjors que altres treballadors del mateix sector. Malgrat tot, segons Rodríguez, com que la seva situació és complicada no tenen cap altra sortida i agafen la feina.

Segons Rodríguez, actualment els escorxadors estan eliminant llocs de treball fixos per contractar falsos autònoms. Uns treballadors que no tenen drets laborals, que han de treballar més de 10 hores diàries per assegurar-se un sou digne, que no tenen dies de festa i que no poden dir la seva perquè sinó els fan fora. I això és il·legal, apunta Rodríguez, qui assegura que a aquestes condicions s'hi suma el fet que no cobren cap plus de nocturnitat o perillositat.

Per això, ha anunciat que des del sindicat UGT-Terres de Lleida no pararan de mobilitzar-se fins que la situació millori i s’apliqui la nova llei de cooperatives. Volem que la Generalitat descalcifiqui totes les falses cooperatives aparegudes en els últims anys i que els treballadors formin part de l’empresa, i per tant, tingui totes les condicions i els drets que els hi pertoca, ha apuntat.

Comentaris