Un jurat de 7.500 d'infants i joves selecciona les millors obres de la seva literatura en catalana

Aquests guardons es promouen des de l’Ibbycat-Consell Català del llibre Infantil i Juvenil

Lliurament dels premis Atrapallibres i Protagonista a Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera Lliurament dels premis Atrapallibres i Protagonista a Mollerussa ©JosepAPérez

L’Amistat de Mollerussa ha acollit el lliurament del 17è Premi Atrapallibres i 26è Premi Protagonista Jove amb l'assistència de més de 300 infants i joves d’una desena d’escoles de Catalunya.

'Aquest robot soc jo'
, de Shinsuke Yoshitake; 'Jefferson', de Jean-Claude Mourlevat; i 'Capgirat', d’Alba Dalmau i Cinta Vidal, són les obres guanyadores del 17è Premi Atrapallibres.

Mentre que 'El famosíssim catàleg de Walker & Dawn', de Davide Morosinotto; i 'Nascuts per ser breus', de Toni Mata, són les obres guanyadores del 26è Premi Protagonista Jove.

El veredicte ha resultat dels 7.500 infants i joves que enguany participats en la lectura i votació d’aquest certamen únic, que té per objectiu promoure la lectura, en llengua catalana, actual i de qualitat

Aquest robot soc jo,  de Shinsuke Yoshitake premi Atrapallibres ©JosepAPérez
Aquest robot soc jo, de Shinsuke Yoshitake premi Atrapallibres ©JosepAPérez

Els participants han hagut de triar entre 3 propostes literàries de la seva categoria, escollides prèviament per una comissió d’experts en literatura infantil i juvenil de l’Ibbycat.

L’acte ha estat conduït per Núria Casals i Caterina Canyelles, membres de Cor de Carxofa, i la cerimònia ha estat presentada a ritme de glosa, una pràctica que consisteix a cantar versos que s’improvisen al moment mateix d’interpretar-los.

A banda de l’entrega dels guardons a les obres premiades, tots els assistents han rebut un diploma personalitzat. I és que un dels fets més importants de la celebració d'aquest certamen és, sens dubte, el reconeixement dels milers d’infants i joves com a membres del jurat dels premis.

A més de conèixer les obres guanyadores d’enguany, a l’acte de lliurament s’han anunciat els llibres seleccionats per a l’edició 2022-2023

Comentaris