Usuaris del Casal d’Avis contribueixen a la formació d’alumnes de l’Institut Mollerussa

projecte intergeneracional
photo_camera Els participants en el projecte intergeneracional.

Alumnes de l'Institut de Mollerussa i usuaris del Casal d'Avis participen un any més al projecte intergeneracional de convivència i aprenentatge a través de coneixements i experiències compartides. Hi participen més d’una vintena d’alumnes de primer i segon curs del cicle formatiu de Tècnic d’Atenció a les persones en situació de dependència de l’Institut Mollerussa, i una trentena d’usuaris del Casal Municipal per a la Gent Gran. Els primers, poden així portar a la pràctica la teoria rebuda a l'Institut amb la realització d'activitats artístiques i creatives amb dinàmiques adreçades als més grans mentre que, a la vegada, aquests segons imparteixen tallers als més joves, com per exemple, de costura.

Les activitats es duen a terme tant al Casal com també a l’institut, però també està prevista una sortida de convivència a l’abril a Verdú per visitar l’obrador i el forn de llenya, on realitzarà un taller per treballar el fang

El programa Coneixent-nos grans i petits incorpora nous tallers

D’altra banda, aquest mes de febrer també s’ha reprès el programa Coneixent-nos grans i petits, que es va iniciar el 2014 i que està reconegut en el catàleg de Bones Pràctiques dels Governs Locals, impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. El programa, promogut pel Casal de la Gent Gran en col·laboració amb els centres escolars de la ciutat i l’Espai Jove Intercultural per tal de potenciar la interrelació entre les persones grans i els infants i els joves a través de diferents activitats en comú que es fan en horari lectiu, incorpora enguany també el Centre d’Educació Especial Siloé.

Entre la programació prevista de tallers, enguany les novetats són un taller de música amb nocions bàsiques de saxo així com també un taller de comunicació gràfica.

També es durà a terme, tal i com ja es va fer l’any passat, una trobada de bitlles amb participació de tots els centres escolars

La resta d’activitats inclouen un taller d’història, un altre de ganxet i el treball al voltant d’un conte, entre altres.

Comentaris