La valenciana Consol Martínez guanya el Premi de Poesia Maria Mercè Marçal

La guanyadora del premi Consol Martínez
photo_camera La guanyadora del premi Consol Martínez

La valenciana Consol Martínez ha resultat guanyadora del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, un guardó que es va donar a conèixer aquest divendres en el marc de l'acte que es va celebrar al restaurant Resquitx de Golmés. La convocatòria del Consell Comarcal del Pla d'Urgell celebrava la vint-i-unena edició que ha estat presidida per la consellera de Cultura Laura Borràs.

Consol Martínez ha titulat la seva obra Ingravideses, un treball de quaranta poemes que sense tenir títol porten a un fil conductor que incrementa al llarg del treball el seu contingut literari de reflexions sobre l'amor i el món que envolta a l'autora. Tècnica Lingüística, de la Generalitat Valenciana que ha guanyat diversos premis al país valencià. Martínez assegura que la seva obra a estat molt influenciada per Maria Mercè Marçal, a qui considera una poetessa imprescindible i important per la cultura dels països catalans.

Alumnes de l'escola El Carme de MollerussaLa guanyadora va rebre de mans de la consellera Laura Borràs, l'import de 3.000 euros, corresponent als drets de la primera edició de l'obra, que publicarà Pagès Editors dins de la col·lecció La Suda.

La consellera Laura Borràs ha reivindicat la força de la paraula, assegurant que les paraules ens fan humans, i donen sentit a experiències i han de servir per definir un espai de dignitat. Borràs ha elogiat el paper de Maria Mercè Marçal com a símbol universal de la cultura catalana.

La presidenta del jurat, Àngels Marzo ha destacat que ha sigut l'any que més treballs s'han presentat al certamen, 90 en total, una tendència que s'ha generalitzat en altres convocatòries del territori. Marzo afegeix que podria ser conseqüència de la necessitat de moltes persones d'expressar els sentiments o les reflexions amb alguna expressió artística.

Reconeixement a Jordi PàmiasEn el decurs de la vesprada literària els alumnes de l'escola El Carme de Mollerussa, han acompanyat als més de 400 assistents, amb una lectura de poemes de l'últim llibre publicat del Premi de Poesia i Il·lustració el Sol del Pla, una convocatòria de l'ens comarcal per a infants i joves.

L'organització del premi ha dut a terme un reconeixement a l'escriptor Jordi Pàmies, qui ha format part del jurat del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, des de la primera edició. El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Joan Trull, ha lliurat una placa commemorativa per la tasca duta a terme per Pàmies al llarg de dues dècades del certamen poètic.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement