La veïna de Juneda Càndida Rosinach dóna 4 treballs al Museu de Vestits de Paper de Mollerussa

Dos dels vestits donades, són de l’any 1963, el primer any del concurs quan aquest encara no tenia àmbit nacional, els treballs van obtenir un segon i tercer premi.

Marc Solsona va agrair la donació al Museu de Vestits de Paper de Mollerussa.
photo_camera Marc Solsona va agrair la donació al Museu de Vestits de Paper de Mollerussa.

La junedenca centenària, Càndida Rosinach ha donat al Museu de Vestits de Paper de Mollerussa, quatre peces amb les quals va participar en el Concurs Nacional de Vestits de Paper durant els primers anys, dues de les quals van resultar premiades amb un segon i tercer premi, respectivament.

L'acte va tenir lloc el passat divendres, en la Residència Municipal d’Avis de Juneda i va comptar amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual va agrair la donació, justament enguany que es commemora el 50è aniversari del concurs, i va indicar que els vestits ocuparan un espai del museu en un dels apartats d’història. A l’acte també hi van assistir l’alcalde de Juneda, Antoni Villas i el director territorial de Benestar Social i Família, Josep Maria Forné, el qual va fer el lliurament oficial de la Medalla Centenària a la Càndida aprofitant la celebració, que va comptar amb una desfilada dels 4 vestits que van ser lluïts per personal de la residència.

Dues de les peces donades són de l’any 1963, el primer any del concurs quan aquest encara no tenia àmbit nacional, i corresponen a un vestit de festa mexicà que va guanyar un tercer premi, i a un vestit nupcial que va quedar en segon lloc. Els altres dos vestits són dels anys 1965 i 1967. La donació es completa amb un recull de fotos i retalls de diari digitalitzat corresponents a aquests anys així com una gravació del NO-DO on es parla dels primers anys del concurs.

Comentaris