Vila-sana compta amb l'única rampa olímpica de BMX de l'estat, i el primer circuit familiar

El consistori ha cedit la gestió del circuit de BMX al tècnic de l'especialitat Marc Tugues, que l'ha modificat i adaptat perquè el puguin utilitzar de petits a grans

la rampa olímpica al circuit BMX de Vila-sana
photo_camera La rampa olímpica al circuit BMX de Vila-sana

Marc Tugues amb Daria i Saül al circuit de Vila-sanaL'Ajuntament de Vila-sana està preparant un pack turístic amb el que té previst divulgar l'oferta turística del municipi i del Pla d'Urgell. El consistori ha mantingut diverses reunions amb els responsables dels allotjaments rurals, restauradors i activitats de lleure, per tal de consensuar de quina manera es pot fer atractiva l'estada en la zona.

Segons l'alcalde de Vila-sana Joan Ramon Sangrà, la iniciativa està dirigida al públic de les demarcacions de Barcelona i Tarragona, que és el que té més facilitat de desplaçament a la zona. El consistori editarà un seguit de material i durà a terme accions per tal de fer arribar l'oferta, en la que hi participen els allotjaments rurals, Casa Utxafava, Ca l'Andorrà i Cal Pau, així com els restaurants Petit Xiroi, Villa Orce i Àrea de Servei de Vila-sana. A la proposta també s'hi afegeix Finca OM, el circuit de BMX i l'equipament del CIM, així com la Ruta de l'Anell, o l'Estany d'Ivars i Vila-sana. A tot això el consistori té previst incloure la proposta de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell.

Maridatge Petit XiroiAmb aquesta oferta, Sangrà afegeix que en els darrers mesos s'ha comprovat un important increment de públic, que visita la població gràcies al circuit de BMX. Una instal·lació que el tècnic Marc Tugues ha adaptat amb unes condicions que s'han convertit en úniques a l'estat.

La seva estada a Finlàndia i la coneixença de l'esport de la bicicleta en profunditat han fet possible que el circuit compti amb unes condicions úniques, que ha fet possible que esportistes de la modalitat ciclista de tot l'estat, i fins i tot europeus, passin per Vila-sana per entrenar. Per altra banda Tugues ha fet possible instal·lar l'única rampa olímpica que existeix a l'estat.

Finca Om Vila-sanaPer tal d'adaptar el circuit a l'oferta turística i de lleure del municipi, el tècnic ha dissenyat un circuit com si es tractés de pistes d'esquí, amb quatre dificultats diferents. Amb aquesta iniciativa Tugues compta en atreure a un públic familiar que puguin practicar l'esport de la bicicleta amb seguretat.

El circuit compta amb un servei de lloguer d'equipament, així com un parc infantil, en el que es poden iniciar els més petits.

El circuit infantil de BMX a Vila-sanaTugues entrena actualment a la subcampiona d'Espanya Daria Torrero i al campió d'Espanya Saül Conde, que passen molts caps de setmana en el municipi del Pla d'Urgell. Per altra banda Marc Tugues també dirigeix el Club BMX i ofereix tallers extraescolars als centres educatius de la comarca.

Comentaris