Vila-sana tindrà una rèplica de la Mare de Déu de la Cabeza en la Parròquia de Sant Miquel

La diada de la Mare de Déu de la Cabeza, que se celebrarà el diumenge 26 d'abril, estarà presidida per la vicepresidenta del Govern Joana Ortega, qui apadrinarà la nova imatge. 

L'alcalde de Vila-sana Joan Ramon Sangrà amb el membres de la confraria.
photo_camera L'alcalde de Vila-sana Joan Ramon Sangrà amb el membres de la confraria.

Vila-sana celebrarà el diumenge 26 d'abril la tradicional festa en honor de la Mare de Déu de la Cabeza, una commemoració que tindrà com acte central la benedicció d'una rèplica que ha estat realitzada gràcies a una donació anònima. La Confraria de devots de la Mare de Déu ha convidat al bisbe de Solsona Xavier Novell, per tal que presideixi l'acte de benedicció, que també estarà apadrinat per la vicepresidenta del Govern Joana Ortega.

La festa comença amb l'ofrena floral i l'acte litúrgic que estarà amenitzat pel cor Romero i Jara de la Casa d'Andalusia de Lleida, i en aquesta vint-i-dosena edició, també i participarà el tenor del cor del Teatre del Liceu Josep Maria Fontanals, acompanyat al piano per Francesca Armengol.

La celebració continuarà amb la benedicció de la rèplica de la imatge de la Mare de Déu, en la que hi participaran el Grup de Tambors de la Casa de Aragón de Lleida, i la imposició d'insígnies a una quarantena de nous confrares.

Com és tradicional un cop finalitzat l'acte litúrgic, la família Pujol, propietaris de la Casa Vella, on es troba la capella de la Mare de Déu de la Cabeza, conviden als assistents a un aperitiu, que estarà amenitzat per una exhibició de sevillanes. L'acte continuarà amb un dinar de germanor en el restaurant Resquitx de Golmés, i a la tarda està programada una xocolatada i animació infantil al poliesportiu municipal.

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana fa més de tres segles, procedent de la població d'Andújar a Jaén, i des de les hores es venera en la capella de la Casa Vella. L'any 1995 es va fundar la Confraria del mateix nom, una entitat que actualment compta amb prop de 700 confrares que procedeixen de tot el territori Català i de comunitats properes.

Comentaris