Vilanova de Bellpuig finalitza les obres de pavimentació dels accessos al municipi

Amb aquesta intervenció, sumada a la restauració de la carretera de  Bellpuig a Arbeca que el departament de Carreteres de la Generalitat va reparar el passat mes de novembre, queda renovat tot el ferm de les vies principals d'accés al municipi del Pla d'Urgell
Imatge de la rotonda d'accés del camí de Golmés a Vilanova @AJVilanova
photo_camera Imatge de la rotonda d'accés del camí de Golmés a Vilanova @AJVilanova

L'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig va finalitzar la passada setmana les obres de restauració de la rotonda d’accés a Vilanova des de Golmés, el carrer Joan Maragall, la cruïlla del carrer Nord amb el carrer Joan Maragall i també amb la carretera de Bellpuig. L'actuació ha consistit majoritàriament en la substitució i reparació dels punts més deteriorats del paviment. Les millores s'han completat  amb l'aplicació d'un doble reg asfàltic al mateix carrer Nord, al passatge Sant Martí, al carrer Freixes i al passatge Mossèn Cinto Ver­daguer.

El ferm d’aquestes vies es trobava molt desgas­tat, una situació que es va accentuar amb un any molt plujós i els tempo­rals Dana, Glòria i el darrer i més greu, el Filomena que va ocasionar la neva­da del passat mes de gener.

Imatge de la nova senyalització horitzontal de Vilanova de Bellpuig @AJVilanovaAl camí de Castellnou s’ha incorporat un ressalt per a reduir la velocitat i per dissuadir el pas dels vehicles pesants, ja que es tracta d’un camí rural municipal estret que no està adaptat per tant trànsit d'aquests tipus de vehicles, els quals haurien de circular pel camí de Golmés, ja que té l’amplada adequada.

Abans d’iniciar les obres, l’Ajunta­ment va comprovar l’estat de les canonades d’aigua als carrers on s’havia d’actuar per tal de verifi­car que no hi hagués cap fuita, se’n va detectar una a la mateixa rotonda, que es va reparar abans d’iniciar el reasfaltat

Un cop finalitzades les obres del paviment, el consistori ha aprofitat per reordenar la senyalització horitzontal del carrer Joan Maragall i de la plaça amb el carrer Nord, per tal de millorar la seguretat i prioritat al vianant: s’ha disminuït l’amplada dels carrils per tal que els conductors es vegin obligats a reduir la velocitat, s’ha ordenat l’aparcament i s’han incorporat nous passos de vianants i un pas elevat.

Imatge de la nova senyalització horitzontal de Vilanova de Bellpuig @AJVilanova 1L'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig va encarregar el projecte als serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i es va adjudicar amb un pressupost de 108.843,90 euros. El consistori compta una subvenció de 59.137,65 euros de la Diputació de Lleida per finançar l'actuació.

Amb aquesta intervenció de reasfaltatge de l'accés a Vilanova des de Golmés fins a la carretera d'Arbeca, sumada amb la restauració de la carretera de  Bellpuig a Arbeca que el departament de Carreteres de la Generalitat va reparar el passat mes de novembre, queda renovat tot el ferm de les vies principals del poble i s'embelleixen els accessos al municipi

Comentaris