Vilanova de Bellpuig i el No Surrender Festival assoleix un repte sense precedents

El festival de Vilanova de Bellpuig va implicar en l'esdeveniment personatges com el dibuixant Joan Vizcarra, que va dibuixar una caricatura del cantant nord-americà, de grans dimensions

Josep M. Pons i Antoni Tolmos anuncien la participació
photo_camera Josep M. Pons i Antoni Tolmos anuncien la participació

El No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig ha aconseguit reunir1004 músics que aquest dissabte han interpretat aquesta cançó de Bruce Springsteen. Han assolit així el repte de superar el miler i els organitzadors s'han mostrat molt satisfets no només per la xifra sinó també pel producte final.

La majoria de músics han arribat d'arreu de Catalunya però també de fora, com ara d'Astúries o fins i tot Roma

L'organitzador del festival, Josep Maria Pons, és el propietari de la Sala Boss d'aquest petit municipi del Pla d'Urgell, i ha reconegut estar molt orgullós de l'aconseguir però ha assegurat que no repetirà.

La majoria de músics han arribat d'arreu de Catalunya però també de fora, com ara d'Astúries o fins i tot Roma. Els primers han començat a fer acte de presència a les 7 del matí. A les 11h s'ha fet un primer assaig conjunt i a la tarda s'han enregistrat per odre els instruments: bateries, baixos, guitarres, teclats i veus. Els organitzadors han destacat el bon nivell dels participants, que duien la cançó assajada de casa i que només els ha calgut tocar-la tres vegades per fer-la correctament i alhora. A les set de la tarda tots junts han interpretant diversos cops el No Surrender del Boss i s'ha enregistrat un videoclip.

Antoni Tolmos anuncia la participació en el No SurrenderA Josep Maria Pons se li va acudir la idea de reunir 1.001 persones interpretant una cançó de Bruce Springsteen al maig de l'any passat després de veure per Internet un vídeo gravat a la ciutat italiana de Cesena on es feia el mateix però amb una cançó dels Foo Fighters. Aquest vídeo es va enregistrar al 2015 i la iniciativa està promoguda per Rockin'1.000 que l'estiu de l'any passat va aplegar a la mateixa ciutat italiana novament 1.001 músics però en aquesta ocasió es van enregistrar més cançons d'altres grups com Nirvana o ACDC.

La secio de guitarres El compositor i músic Antoni Tolmos ha estat l'encarregat de dirigir els més de 1.000 músics que han interpretat la cançó de Bruce Springsteen. La idea és pujar a internet la cançó i que també se li faci arribar una còpia al mateix Bruce. Tolmos ha explicat que el Boss era coneixedor d'aquesta iniciativa, que se l'havia convidat i que, tot i que finalment no ha vingut, ha dit entendre-ho i ha destacat que Bruce Springsteen ha estat present a través de cada músic que aquest dissabte ha omplert el Camp de futbol de Vilanova de Bellpuig. 

Caricatura de Bruce SpringteenEl festival de Vilanova de Bellpuig va implicar en l'esdeveniment personatges com el dibuixant Joan Vizcarra, que va dibuixar una caricatura del cantant nord-americà, de grans dimensions. Una obra que es va subhastar la nit del dissabte i la recaptació es va destinar a l'entitat ProActiva Open Arms.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement