Vilanova de Bellpuig vol recuperar l’arc gòtic de l’església de Sant Pere

L’Ajuntament ha demanat un ajut a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per tal de finançar l’obra de recuperació de l’arc gòtic que actualment forma part de la façana de l’església parroquial

L'arc gòtic en l'església de Sant Pere Apòstol de Vilanova de Bellpuig
photo_camera L'arc gòtic en l'església de Sant Pere Apòstol de Vilanova de Bellpuig

La voluntat popular ha fet possible que l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig hagi decidit recuperar l'arc gòtic que es troba integrat en la façana de l'església de Sant Pere Apòstol del municipi del Pla d'Urgell. Els veïns del municipi consideren que es tracta d'un patrimoni històric que cal recuperar i per aquest motiu va fer la petició al consistori.

L'arc gòtic en l'església de Sant Pere Apòstol de Vilanova de BellpuigSegons l'alcalde de Vilanova de Bellpuig, Joan Trull, el projecte, que han redactat els serveis tècnics del Consell Comarcal, té previst retirar les pedres amb les quals es va omplir l'arcada i substituir-les per un vitrall, per tal de deixar al descobert l'arc original. Trull a afegit que l'obra es completaria amb una actuació de seguretat pel vitrall que podria ser una reixa de forja, o un vidre per tal de protegir-lo. Per tal de finançar el cost de l'obra que ascendeix a 18.602 euros, el consistori ha demanat una subvenció a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI).

L'actual església de Sant Pere es va construir a principis del segle passat, aprofitant l'estructura de l'antic edifici que data del segle XIV, construït amb estil gòtic. En l'edifici també es conserva el retaule de la Mare de Déu del Lliri, del segle XIV, un dels elements artístics de més valor de la comarca del Pla d'Urgell.

Comentaris