Els alumnes de l'escola Jaume Miret de Soses visiten el poblat ibèric del Gebut

Visita arqueológica al poblat ibèric inter
photo_camera Visita dels alumnes de l'escola Jaume Miret de Soses al poblat del Gebut

Els nens i nenes de l’escola Jaume Miret de Soses han visitat el poblat ibèric del Gebut en el que ha estat el darrer acte de la Setmana Cultural.

La visita, efectuada dijous i divendres, ha servit per posar en relleu aquest jaciment i s’ha emmarcat en unes jornades molt enriquidores per als escolars, ja que han fet tota mena de tallers relacionats amb el món iber.

En aquest sentit, cal recordar que Joan Santacana, pedagog i arqueòleg de la Universitat de Barcelona, va oferir dimarts una xarrada a la sala d’actes de l’escola Jaume Miret de Soses, una conferència titulada L’arqueologia com a eix d’un projecte educatiu que va servir per presentar el projecte educatiu Fem escola, descobrim Gebut al voltant de l’excavació i condicionament d’aquest jaciment ibèric.

El projecte ha de permetre el coneixement i l’estudi del Gebut com avol centre d’interès per tots els nivells educatius i àrees de coneixement de l’escola 

Aquest projecte és el punt de partida d’una experiència formativa fruit de la col·laboració entre la mateixa Escola Jaume Miret, l’Ajuntament de Soses, el Museu de Lleida, els departaments d’Ensenyament i de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Lleida.

Des d'un punt de vista pedagògic, el projecte promou la utilització, per part del professorat, d'una metodologia activa, en la qual l'alumne sigui el protagonista del seu propi procés d'aprenentatge. Durant el desenvolupament del projecte, l'equip docent de l'Escola Jaume Miret comptarà amb l'assessorament i l'acompanyament de tècnics del Servei Educatiu del Segrià, de l'àrea educativa del Museu de Lleida i de professorat de la UdL.

Comentaris