Xavier Roure aporta la vivència de Fira Mollerussa al Congrés de Fires de Catalunya

Xavier Roure ha manifestat que pel que fa als certàmens pendents, sempre amb el previ acord amb els expositors, s'està estudiant per poder celebrar l'Autotardor i esgotar els últims cartutxos, sempre que les autoritats ho permetin
Xavier Roure, durant la seva intervenció en el Congrés de la FEFIC
photo_camera Xavier Roure, durant la seva intervenció en el Congrés de la FEFIC

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure ha participat aquest dimecres en la taula rodona Fires desconfinades: reptes, oportunitats i resultats assolits, que ha compartit amb representants de La Setmana del Llibre en Català, de BizBarcelona, del Saló de l’Ocupació, de la Fira d’Igualada i de Fires Vic. Un dels actes que s'han dut a terme en el marc del Congrés de Fires de Catalunya, que s'ha celebrat en línia.

En la seva intervenció, Roure ha remarcat el paper de les fires com a plataformes de promoció econòmica i ha recordat com a exemple la dada econòmica registrada l’any 2019 pel que fa a la venda d’automòbils nous i d’ocasió en les tres fires anuals que es fan a Mollerussa – Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor – amb 555 automòbils venuts, mentre que l’any 2020 portem 0.

El director de Fira de Mollerussa, ha fet balanç de l’any 2020, el qual ha qualificat de difícil i complicat amb la cancel·lació de la Fira de Sant Josep una setmana abans de la seva celebració així com d’altres certàmens com l’Autotrac i l’EquiMollerussa, mentre que els dos que es van poder portar a terme: l’Expoclàssic, el qual es va ajornar i va poder ser reprogramat al setembre, i el Concurs de Pintura van assolir un gran èxit.

Fira Expoclàssic de Mollerussa 2020Roure ha al·ludit també a la Fira de Sant Josep i a les reunions sectorials mantingudes amb les firmes expositores, trobades que han servit per copsar la demanda d’aquests per fer la fira de forma presencial. Així, i malgrat que entitats firals anuncien ja la cancel·lació d’alguns certàmens previstos a la primavera, el director de Fira de Mollerussa ha asseverat que el repte és mantenir les convocatòries de forma segura, atractiva per als visitants i rendible per als expositors.

Per últim, el director ha fet referència a la digitalització dels certàmens com a apartat a sumar i a aprofitar per potenciar la presencialitat de les fires.

Pel que fa als propers certàmens, el director ha manifestat que, sempre amb el previ acord amb els expositors, s’està estudiant per poder celebrar l’Autotardor i esgotar els últims cartutxos, sempre que les autoritats ho permetin

Reinventar els grans esdeveniments, els canvis en els models de negoci de les fires, les mesures especials vinculades a la reobertura de les fires, el màrqueting firal o les fires virtuals han estat alguns dels temes tractats en les conferències que s’han realitzat al llarg dels tres dies de durada del congrés.

Comentaris