Prop de 300 alumnes de quatre centres del Pla d'Urgell participen en una xerrada sobre ciència i cuina

Mollerussa LA CIENCIA EN PRIMERA PERSONA inteior
photo_camera Professors i alumnes van valorar satisfactòriament la xerrada

Un total de 300 alumnes del Pla d'Urgell, provinents de 4t d’ESO i Batxillerat de l’INS Terres de Ponent, l’INS La Serra, el centre La Salle de Mollerussa i el Centre de Formació d’Adults, han participat aquest dimarts en la conferència-taller Explicacions científiques a través de la cuina i oportunitats de futur científico-culinàries, a càrrec de l'investigador en ciència i cuina, Pere CastellsMollerussa LA CIENCIA EN PRIMERA PERSONA 1 texte

Realitzada al Teatre L'Amistat, la xerrada s’ha iniciat amb una sèrie de reflexions sobre l’evolució de la població i la relació amb l’alimentació, l’impacte de la tecnologia en la història de la cuina i la recerca en aquest camp. Tant el professorat assistent com l’alumnat han valorat satisfactòriament l’activitat per la proximitat amb què el conferenciant ha sabut traslladar els continguts.

Els alumnes han participat també en un taller pràctic sobre emulsions i esferificacions

En acabar, la jornada va continuar amb un taller pràctic sobre emulsions, esferificacions, cocció al microones i aspectes de la xocolata.

L'activitat va estar organitzada des del Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, dins de la Setmana de la Ciència 2017 que se celebra del 10 al 19 de novembre de 2017 i promou el Dia de la Ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia.

Comentaris