ACUDAM  i l'Associació de Familiars d'Alzheimer de Mollerussa viuen la música amb l'OJC

Els participants d''Un matí de concerts' de l'OJC al Teatre l'Amistat - OJC
photo_camera Els participants d''Un matí de concerts' de l'OJC al Teatre l'Amistat - OJC

Músics i membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida han tornat aquest dimecres al Teatre L’Amistat de la capital del Pla d’Urgell per donar seguiment a la proposta social d’Apropa Cultura, de la qual l’orquestra n’és promotora al territori lleidatà amb la iniciativa Un matí d’orquestra.

L’activitat ha consistit novament a oferir dos tallers amb experiència sensorial i personal envers la música

Els participants han gaudit de forma propera de dos concerts a càrrec del quintet de metall Sporadik Brass, format per músics de l’OJC, amb un repertori adaptat a les necessitats de cada grup. Tanmateix, durant els tallers a càrrec de la musicoterapeuta Pilar Planavila, han pogut experimentar i aprofundir en diferents aspectes relacionats amb la música com els sons, els matisos, els ritmes i la possibilitat de tocar diversos instruments que habitualment no disposen en el seu entorn.

Els participants d''Un matí de concerts' de l'OJC al Teatre l'Amistat - OJC

En aquesta ocasió, han assistit als tallers i concerts una trentena de membres de l’Associació Comarcal Urgell d'Ajuda al Minusvàlid (A.C.U.D.A.M) i de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Mollerussa

LOrquestra Simfònica Julià Carbonell fa aquesta activitat amb l'objectiu d'enriquir el teixit cultural del territori, facilitant l’accés a la música a través d’una activitat social i creativa adreçada als col·lectius més vulnerables, que en un entorn de proximitat i en un espai adaptat i accessible a tots els públics.

Aquesta ha estat la segona sessió d'Un matí d’orquestra a Mollerussa. La iniciativa tindrà lloc pròximament als municipis de Juneda, Cervera i Solsona, on finalitzarà la segona ronda de tallers i concerts amb el quintet de metalls de l’OJC Sporadik Brass, a principis del mes de juliol.

comentaris