Es cremen 1.500 metres quadrats del bosquet de l'estany d'Ivars i Vila-sana

El servei d'emergència va rebre l'alerta el dijous a les dotze del migdia
Incendi al bosquet de l'estany d'Ivars i Vila-sana ©Rafel Rocaspana
photo_camera Incendi al bosquet de l'estany d'Ivars i Vila-sana ©Rafel Rocaspana

Un incendi crema 1.500 metres quadrats de canyissar i bosc del bosquet de l'estany d'Ivars i Vila-sana. Els Bombers van rebre l'avís ahir a les dotze del migdia i la ràpida intervenció del cos va evitar que el foc no travessés al camí perimetral i l'incendi es tornés incontrolable. Segons el director ambiental de l'estany, Rafel Rocaspana, en cas que el foc no hagués cedit, algunes espècies d'ocells com la mallerenga de bigotis, el repicatalons o l'arpella haguessin pogut estar en perill, ja que conviuen en aquests ambients. 

Per altra banda, els Bombers indiquen que el foc hauria estat originari d'una negligència, perquè la zona no té les condicions per ocasionar un foc espontani o accidental. 

Tanmateix, Rocaspana ha recordat que el canyissar es troba en aquests moments molt sec i té una capacitat d'inflamació molt elevada, alhora que cal ser conscient que qualsevol petita negligència pot ocasionar un impacte molt elevat a les comunitats naturals i a l'activitat social que ofereix l'estany.

Una dotació de bombers treballant a la zona de l'incendi a l'estany d'Ivars i Vila-sana ©Rafel Rocaspana
Una dotació de bombers treballant a la zona de l'incendi a l'estany d'Ivars i Vila-sana ©Rafel Rocaspana

comentaris