23.05.2022 |
Territoris.cat

Alumnes de l'escola Ignasi Peraire apadrinen del 'Trenquet de la sucrera'

Els nens i nenes de Cicle Mitjà del centre educatiu, han participat en el programa didàctic del Departament d'Ensenyament 'Apadrinem el nostre patrimoni'

Els alumnes de quart de l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa visiten el tenquet
Els alumnes de quart de l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa visiten el Trenquet
Alumnes de l'escola Ignasi Peraire apadrinen del 'Trenquet de la sucrera'

Els alumnes de l'escola Ignasi Peraire van visitar el monument del Trenquest de la Sucrera de Mollerussa, com a cloenda de la seva participació en el programa Apadrinem el nostre patrimoni, una iniciativa del Departament d'Ensenyament, que té com a objectiu, fomentar el respecte i la cura, dels escolars pel patrimoni arquitectònic de la seva ciutat.

Els nens i nenes de Cicle Mitjà, han treballat al llarg del curs, la història d'aquest mitjà de transport que va ser força significatiu pel desenvolupament de Mollerussa i les comarques pròximes. Els alumnes han pogut descobrir molta informació al respecte, de les utilitats d'aquest mitjà de transport que unia la capital del Pla d'Urgell amb Menàrguens i Balaguer.

Els escolars, amb aquesta iniciativa es van comprometre, no tan sols a estudiar l'origen del monument, sinó que també el cuidaran i informaran l'Ajuntament, quan considerin que es deteriora l'estat de conservació.

Alumnes de l'escola Ignasi Peraire apadrinen del 'Trenquet de la sucrera'
comentaris