27.11.2022 |
Territoris.cat

Amb caràcter aquàtic obre portes el Saló del Llibre Infantil i Juvenil a Mollerussa

Primers visitants del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa
Primers visitants del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa
Amb caràcter aquàtic obre portes el Saló del Llibre Infantil i Juvenil a Mollerussa

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya obria portes aquest dilluns, i els primers escolars compartien l'espai del complex de L'Amistat amb les autoritats que participaven en l'acte inaugural, presidit per la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. El certamen que commemora disset anys a la capital del Pla d'Urgell està dedicat a l'aigua, motiu pel qual la decoració dels espais i l'exposició monogràfica estan dedicats a aquest element.

Inauguració del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de MollerussaLa consellera, Mariàngela Vilallonga va destacar el llarg recorregut' del Saló del Llibre Infantil i Juvenil amb 35 anys de trajectòria, 17 dels quals a Mollerussa, una mostra de la literatura que és la base de tot i començar per la base sempre és important.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha qualificat el certamen de saló de país únic que fa que la ciutat sigui la capital de la literatura infantil i juvenil durant 15 dies. En aquest sentit, ha apostat novament per continuar sent seu del Saló per tal de ser un 'aliat d'èxit  per continuar fent arribar la cultura als més petits.

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya concentrarà una trentena d'activitats complementària entre presentacions de llibres, sessions de contacontes i espectacles així com dues trobades professionals, una del sector de l'educació i una altra de l'àmbit bibliotecari, que precisament ha tingut lloc aquest dilluns coincidint amb la inauguració. A la trobada s'han debatut nous formats per organitzar les visites d'autors a les biblioteques.

Inauguració salo del Llibre MollerussaA banda de l'exposició monogràfica L'aigua, el saló compta amb sis mostres més entre les quals destaca La inclusió és un art sota la idea i coordinació dels il·lustradors Gusti, Isma i Inge Nouws, els caps pensants del mural que es troba a l'entrada del Saló i que ha estat confeccionat amb l'ajuda de voluntaris de l'entitat de Sant Cugat Windown que treballa amb persones amb Síndrome de Down i també d'Acudam de Mollerussa. La il·lustració serà protagonista al Saló en la mostra Dones d'aigua, coordinada per Ignasi Blanch i Jan Barceló amb una trentena d'il·lustradors.

Lo Parrot, el Bandoler

Exposició Lo Parrot al Saló del Llibre Infantil i Juvenil de MollerussaUna de les novetats locals d'aquesta edició és la mostra d'il·lustracions del llibre Lo Parrot, el Bandoler, obra de l'artista mollerussenca, Carme Maria Martín, del llibre editat conjuntament entre el Casal Popular l'Arreu i l'Ajuntament de Mollerussa escrit per Txell Giné. Aquest conte il·lustrat es presentarà el dissabte que ve 6 d'abril en el marc del saló. Narra la llegenda del bandoler Lo Parrot de Mollerussa, que també era l'alcalde l'any 1846, i que actuava a través d'una xarxa de túnels subterranis que li permetien anar d'una banda a l'altra del municipi sense ser vist.
Inauguració salo del Llibre Mollerussa 2

Visites escolars

Amb l'obertura del Saló comencen les visites escolars que tenen lloc els dies entre setmana al matí. Prop de 3.000 alumnes s'han inscrit per dur a terme aquestes visites guiades que inclouen la trobada amb algun dels set autors que hi participen enguany i que són els il·lustradors Gusti i Cristina Losantos, autora del cartell d'enguany, així com els escriptors Pep Molist, Alegria Julià, Muriel Villanueva, Jordi Folk i Ivan Ledesma. A més, també es fan sessions de contes per acollir les visites guiades de l'alumnat de les escoles bressol i d'educació infantil de P-3 a P-5 amb Santi Rovira, Glòria Arrufat i la companyia Fes-t'ho com vulguis.

Amb caràcter aquàtic obre portes el Saló del Llibre Infantil i Juvenil a Mollerussa
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement