02.12.2021 |
Territoris.cat

Arranca la cinquena edició del cicle d'espectacles Cua d'Estiu de Fondarella

La màgia i el vermut del diumenge s’apunten com les novetats d’aquesta edició, que també recupera l’escenari de Cal Combelles, en obres l’any passat

Presentació cicle Cua d'Estiu Fondarella 3
Presentació cicle Cua d'Estiu Fondarella 3
Arranca la cinquena edició del cicle d'espectacles Cua d'Estiu de Fondarella

Presentació cicle Cua d'Estiu FondarellaEl Festival Cua d’Estiu d’espectacles de petit format de Fondarella que celebra aquest any el seu cinquè aniversari, s’ha presentat aquest dimecres en un dels tres escenaris: a l’entrada de Cal Combelles.

Els divendres i dissabtes 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 de setembre i 1 d’octubre els jardins de Cal Combelles, Cal Ros i Cal Viudes, tres cases particulars d’aquesta la localitat, tornaran a obrir-se al públic per acollir 10 propostes artístiques de diferents companyies lleidatanes amb una quarantena d’artistes.

Cadascun dels espais es dedicarà a un gènere i tots els espectacles seran a les 21.00 h. Així per exemple, Cal Ros acollirà els espectacles de teatre i màgia, Cal Combelles, els musicals i Cal Viudes serà el marc escollit per als vermuts de diumenge, el 18 i el 25 de setembre a les 12.00 h, que comptaran amb el maridatge de Formatges Camps del Palau d’Anglesola i la mel de Torrons i Mel Alemany, d’Os de Balaguer.

La Cua es presenta ben variada: música tradicional de les Krregades de Romanços, peces conegudes pel gran públic d’òpera i sarsuela de La Gata Roja, poesia instrumentalitzada de Xavier Monge Quartet & Viktorija Pilatovic, trucs de màgia del Mag Bala, teatre històric i comèdia de les companyies Lacetània Teatre i Crisi Perpètua, cant coral de la joveníssima i alternativa ProgramacicleCuaEstiu2016agrupació Be1Beat i el jazz de Walkin’ Rookts, tenen per objectiu Deixar amb la mel als llavis als espectadors. L’organització té per objectiu deixar el públic amb la mel als llavis, amb ganes de més, per al proper espectacle. Clourà el festival el pop íntim del grup lleidatà Wednesday Lips, que a banda d’oferir un repàs de la seva discografia, oferirà un tast del seu proper disc, ‘Fer i desfer’ que inclourà cançons en català.

La Cua d’Estiu és una proposta artística que aposta per vincular cultura i patrimoni. Els promotors de la iniciativa són la companyia Teatre de Butxaca i la productora musical La Gata Roja. El festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Fondarella, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs. L’objectiu del festival és posar en valor el patrimoni arquitectònic de Fondarella, promocionar produccions d’arts escèniques dels grups i companyies de les Terres de Lleida, representar els espectacles en espais d’interès patrimonial del Pla d’Urgell, promocionar els espectacles de petit format, posar en valor el treball que realitzen els grups i companyies de les Terres de Lleida, oferir produccions de qualitat, i de noves, per tenir una oferta per a totes les franges d’edat.

Per segon any consecutiu la Cua incorpora el Premi del públic a la millor actuació. Una proposta de participació i interacció amb els assistents per tal de valorar els espectacles i actuacions que es poden veure al festival. La proposta tracta que sigui el públic assistent, a través de les seves valoracions, el que decideixi a quin grup o companyia se li dóna el premi. Les valoracions es fan mitjançant butlletes. A la passada edició hi van participar més de 400 assistents.

Però no sols el grup o companyia guanyadora del remi el rep, en un acte a les oficines de l’empresa col·laboradora del premi, en aquest cas l’empresa Ilertravel, el grup o companyia s’encarrega d’extreure una butlleta guanyadora d’entre totes les persones majors d’edat que hi han participat. Aquesta butlleta guanyadora s’endú un premi per haver valorat, en l’edició de 2015 va ser un cap de setmana per a dues persones a un hotel amb encant. El grup guanyador del 1r Premi del Públic al millor espectacle de la Cua d’Estiu 2015 va ser Morena Tradipatxanga.

Arranca la cinquena edició del cicle d'espectacles Cua d'Estiu de Fondarella
comentaris