03.10.2022 |
Territoris.cat

Bell-lloc se situa entre els dos municipis de la demarcació de Lleida que assoleix el nivell exigit

En aquesta edició, s’han avaluat 52 indicadors, 12 més que en l’anterior convocatòria, amb un increment del nivell d’exigència

Lliurament premi Infoparticipa Bell-lloc Interior
L'alcalde Carles Palau recull el segell Infoparticipa de Bell-lloc
Bell-lloc se situa entre els dos municipis de la demarcació de Lleida que assoleix el nivell exigit

L'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell ha estat reconegut amb el Segell Infoparticipa 2015 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En aquesta edició, s'han avaluat 52 indicadors, 12 més que en l'anterior convocatòria, amb un increment del nivell d'exigència, i Bell-lloc d'Urgell ha obtingut una puntuació del 84,62%. Per aconseguir el segell, els municipis d'entre 1001 i 5000 habitants, com és el cas de Bell-lloc d'Urgell, han d'assolir el 80% dels indicadors positius.

Bell-lloc es situa d'aquesta manera entre un dels dos municipis de la demarcació de Lleida guardonats amb el Segell de transparència, juntament amb Lleida ciutat, i en l'únic de la seva franja d'habitants.

L'alcalde de Bell-lloc, Carles Palau, va recollir aquest passat dimecres dia 20 el Segell Infoparticipa en un acte realitzat a El Born Centre Cultural de Barcelona. Aquest segell de qualitat es basa en els resultats de l'avaluació de les diferents pàgines web d'organismes autònoms a partir de preguntes bàsiques en dos grans blocs: la transparència en la corporació i la informació per a la participació. En concret, s'analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana tingui coneixement sobre qui són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d'això, es valora que la informació sigui fàcilment localitzable.

Els resultats es publiquen, georeferenciats, al MapaInfoparticipa.

L'alcalde, s'ha mostrat molt satisfet amb aquest reconeixement i ha recordat que l'equip de govern es va proposar la transparència com un objectiu imprescindible d'aquesta legislatura i aquest és un reconeixement important de la feina feta fins el dia d'avui.

Bell-lloc se situa entre els dos municipis de la demarcació de Lleida que assoleix el nivell exigit
comentaris