Bellvís convoca la segona edició de la recuperada prova de cultura popular Cós de la Cordera

El Cós de la Cordera es va recuperar l’any passat en motiu de la celebració dels 20 anys dels Firals de Bellvís, ja que era una competició que  havia estat indispensable en les festes majors

Primera edició del Cós de la Cordera de Bellvís Interior
photo_camera Primera edició del Cós de la Cordera de Bellvís

El Club d'Atletisme de Bellvís celebra aquest diumenge 21 de maig la segona edició del Cós de la Cordera una activitat esportiva que el municipi del Pla d'Urgell va recuperar l'any passat, amb motiu de la commemoració del vintè aniversari dels Firals. La cursa popular té un recorregut de set quilòmetres, amb la sortida al carrer Major.

Primera edició del Cós de la Cordera de Bellvís 1Els participants podran fer el recorregut caminant prenent la sortida a dos quarts de deu del matí, i la cursa sortirà a les deu, fent el recorregut pel terme municipal de Bellvís i els Arcs.

La prova, compta amb un divertit ventall de premis força original, el primer classificat rebrà mig corder, el segon un pollastre i el tercer un manat de cebes, tant en les categories, masculina com femenina.

El professor Jaume Suau, atleta, escriptor, va dur a terme una exhaustiva recerca d'aquesta tradició i l'evolució dels orígens fins al segle XX, una convocatòria popular obligada en tots els municipis, en el marc de les festes majors. S'anomenava així perquè el guanyador de la cursa era obsequiat amb una cordera. El seu origen, força dubtós, es va arribar a atribuir a una mena de ritual màgic – religiós beneficiós per benestar de la població. Temps després va passar a formar part de la cultura i tradició dels pobles lleidatans.

comentaris