18.07.2019 |
Territoris.cat

Bellvís decideix convertir en zona verda l'antic Convent de les Monges, en consulta popular

L'Ajuntament de Bellvís traslladar a la decisió popular el futur de l'antic edifici del convent de les Monges, en desús des de fa alguns anys

Els bellvisencs voten el futur del Convent de les Monges
Els bellvisencs voten el futur del Convent de les Monges
Bellvís decideix convertir en zona verda l'antic Convent de les Monges, en consulta popular

Amb tota normalitat el municipi de Bellvís va participar aquest diumenge en la primera consulta popular, per decidir el futur del Convent de les Monges. Un procés que el consistori va engegar després d'informar els veïns de les diverses actuacions possibles en el solar en el qual es troba l'edifici.

La consulta proposava la pregunta Esteu d'acord amb la proposta de renovació i adequació de l'espai de les Monges com a espai lúdic popular sense l'edifici?, a la que 518 veïns van votar a favor, 38 en contra, 1 bot en blanc i 5 nuls. Una participació que representava el 29% del cens municipal.

Els bellvisencs voten el futur del Convent de les MongesEl consistori va iniciar el procés participatiu el dia 7 de setembre, per aquelles persones que van voler votar de forma anticipada, i aquest diumenge l'urna instal·lada en el Casal Cultural, va recollir la resta de vots.

Un cop coneguda la voluntat majoritària dels bellvisencs, el consistori iniciarà el procés per enderrocar l'antic edifici i convertir el solar en un espai verd i de lleure. Segons l'alcalde de Bellvís Joan Talarn, el municipi ja disposa de suficients equipaments, i pel contrari té una manca d'espais verds i de lleure per la qual cosa es va creure convenient proposar l'opció de reconvertir el solar. Per altra banda els estudis que van realitzar els tècnics, reflectien que el cost de la rehabilitació era massa elevat pels usos que podia tenir l'edifici, que per altra banda no té un gran valor arquitectònic.

Comentarios