Bellvís presenta l'exposició 'Epidèmies i pandèmies en la història d'Europa'

Com a comunitat mai no hem estat tan conscients com ara de la indefensió davant d’una malaltia, provocada per un virus patogen desconegut, per a la qual no coneixem cap remei efectiu que ens ofereixi protecció
Exposició Epidèmies i pandèmies en la història d’Europa a Bellvís @Bellvís 2
photo_camera Exposició Epidèmies i pandèmies en la història d’Europa a Bellvís @Bellvís

Bellvís va inaugurar el passat dissabte l'exposició Epidèmies i pandèmies en la història d’Europa, instal·lada al Casal Cultural i comissariada per l'arqueòleg i historiador i Lluís Marí. Aquesta magnífica exposició, romandrà oberta fins el 26 d’abril en horari habitual de la biblioteca, per visitar-la cal demanar cita prèvia. ([email protected] - 973 56 50 00)

La mostra  ha estat elaborada per al Museu d’Història de Catalunya, ha dut a terme un breu recés a Bellvís abans de tornar a l’esmentat Museu. A més, el consistori hi ha afegit un treball de l’escriptor Jaume Sau que explica les causes de mortalitat a Bellvís els darrers 60 anys.

Exposició Epidèmies i pandèmies en la història d’Europa a Bellvís @Bellvís 1A la presentació hi va assistir Lluís Marí que va explicar de primera mà l’evolució de les pandèmies al llarg de la història.

La sobtada aparició de la malaltia per coronavirus (covid-19) ha posat la nostra societat en una situació crítica. Com a comunitat mai no hem estat tan conscients com ara de la indefensió davant d’una malaltia, provocada per un virus patogen desconegut, per a la qual no coneixem cap remei efectiu que ens ofereixi protecció.

Doctor José María Eiros Bouza, microbiòleg. Publicat el 30 d’octubre de 2018

Aquesta sensació de total incertesa i desconcert deu ser la mateixa que van tenir moltes de les societats que ens han precedit, les quals van haver d’assumir la convivència amb les malalties que sovint les afectaven. La presència d’una malaltia infecciosa de llarga durada, àmplia extensió geogràfica i alta taxa de mortalitat podria haver estat una de les causes del col·lapse i declivi d’algunes societats en el passat.

comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement