02.12.2021 |
Territoris.cat

Bellvís recupera un tram natural de la banqueta de la tercera sèquia del Canal d'Urgell

Com a conseqüència del conveni que es va signar amb la Comunitat General de Regats, aquest mateix any es procedirà a replantar al voltant d'un centenar d'arbres en el tram de 300 metres que es va canalitzar

La banquera que neteja la Comunitat General de Regants a Bellvís
Imatge de la banquera que neteja la Comunitat General de Regants a Bellvís
Bellvís recupera un tram natural de la banqueta de la tercera sèquia del Canal d'Urgell

La Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell ha dut a terme una actuació de neteja, en un dels marges de la tercera séquia que discorre per Bellvís i que no està revestida. Es tracta del tram que va del pont del camí de Sidamon fins al pont de la Farinera. Els treballs han consistit a netejar i adequar un dels marges de la banqueta, per tal que es pugui utilitzar per al passeig, cosa que fins ara tan sols es podia fer pel marge contrari que també utilitzaven els vehicles.

Obres canalització de la banqueta a BellvísL'actuació ha permès habilitar un tram continuat de passeig i activitat física, d'una longitud aproximada d'un quilòmetre, des de la Cooperativa de les Sogues fins al pont de la Farinera, que manté el seu aspecte natural i paisatgístic original.

Cal recordar que la Comunitat General de Regants ha dut a terme obres de canalització que van obligar a tallar els arbres, i eliminar alguns elements arquitectònics que es trobaven en aquesta zona. Una actuació, que segons ha explicat l'alcalde de Bellvís Joan Talarn, ja està pràcticament finalitzada, i com a conseqüència del conveni que es va signar amb la Comunitat General de Regats, aquest mateix any es procedirà a replantar al voltant d'un centenar d'arbres en el tram de 300 metres que es va canalitzar, i que es convertirà en un nou passeig que donarà continuïtat al que s'acaba d'habilitar. Talarn ha afegit que està previst instal·lar un seguit de mobiliari urbà en el nou espai. 

Bellvís recupera un tram natural de la banqueta de la tercera sèquia del Canal d'Urgell
comentaris