27.11.2022 |
Territoris.cat

Bellvís vol mantenir latent la petjada dels Firals durant tot l'any

Els figurants que participen en la representació dels Firals de Bellvís
Els figurants que participen en la representació dels Firals de Bellvís
Bellvís vol mantenir latent la petjada dels Firals durant tot l'any

L'Ajuntament de Bellvís i el col·lectiu de veïns que impulsen la festa dels Firals i l'anella de Cal Bufalà, tenen la voluntat que l'esdeveniment popular pugui mantenir el seu atractiu al llarg de l'any. En l'edició d'enguany estava previst presentar la iniciativa que permetria dur a terme aquest projecte consistent en un Escape Room al voltant dels Firals, que havia de tenir com a escenari l'edifici de l'antiga Biblioteca Municipal. Durant els dies de la festa va ser impossible inaugurar la proposta, per la qual cosa es va traslladar al 14 d'agost.

Els figurants que participen en la representació dels Firals de BellvísL'Escape Room és un joc en el qual els participants, normalment en grups de 4 o 6, són tancats en un recinte i han de fer servir els elements que troben per resoldre una sèrie d'enigmes i escapar. Durant el joc diversos figurants miren de posar totes les traves possibles perquè l'equip no aconsegueixi l'objectiu de sortir de l'espai.

L'Escape Room bellvisenc, estarà ambientat en el segle XVII, amb els Firals i personatges de la llegenda de Cal Bufalà, i seran els mateixos figurants que participen en la festa popular, els que actuaran en el joc. L'Ajuntament a cedir als promotors de la idea, l'edifici de l'antiga Biblioteca Municipal que es trona a la plaça Catalunya, per dur a terme aquesta proposta que arrencarà aquest dimecres, i estarà operativa de divendres a diumenge a la tarda, fins a finals de setembre. Les inscripcions es podran fer al telèfon o les dependències de l'Ajuntament de Bellvís.

La Bellvís Oculta

La festa dels Firals va permetre al municipi i als visitants descobrir detalls i patrimoni de la seva història, desconeguts. Per aquest motiu des de l'àrea de Cultura del municipi del Pla d'Urgell es va organitzar el cicle la Bellvís Oculta. La iniciativa pretenia descobrir detalls, de l'arquitectura i la història, que malgrat veure'ls cada dia, han passat desapercebuts per als vilatans.

Jaume Suau condueix la primera sessió de La Bellvís OcultaLa proposta, que conduiria el Doctor en psicopedagogia i veí del municipi Jaume Suau, va exhaurir les inscripcions de les tres jornades en els primers dies d'obrir-se al públic, segons explica el responsable de l'àrea de Cultura, Julià Ortoneda. Suau va dirigir el passat divendres la primera sessió, amb una vintena de persones que van recórrer el carrer Major on es trobava l'antic Castell, per continuar per la plaça de la Mare de Déu de les Sogues, i la plaça del Comerç.

Suau feia incidència en els símbols i escrits que es conserven en els habitatges més antics, i que tenien relació amb les creences sobre el guariment dels seus propietaris de l'acció de bruixes i esperits. Cadascun dels detalls que revelava Suau, incrementava l'interès dels participants pel patrimoni arquitectònic i històric de Bellvís.

Les sesions es repetiran els dies 16 i 23 d'agost, amb les persones que s'hi van inscriure. Segons Julià Ortoneda, el consistori estudia noves sessions per a la tardor, sempre amb el condicionant de la disponivilitat del conductor Jaume Suau.

Bellvís vol mantenir latent la petjada dels Firals durant tot l'any
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement