16.10.2021 |
Territoris.cat

La Biblioteca de Bellvís s'estrena en el cicle Lletres i vins amb Martí Gironell

A la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, aquest dijous amb una proposta de xerrada amb el músic i crític musical a RAC 1, Àlex Torio, el qual seleccionarà peces del cantautor quebequès Leonard Cohen acompanyat del tast d’un Vilosell del celler Tomàs Cusiné
Tertúlia a la Biblioteca Municipal de Bellvís amb Martí Gironell
Tertúlia a la Biblioteca Municipal de Bellvís amb Martí Gironell
La Biblioteca de Bellvís s'estrena en el cicle Lletres i vins amb Martí Gironell

La Biblioteca Municipal de Bellvís es va estrenar enguany en el cicle Lletres i vins dins el projecte de Biblioteques amb DO, la iniciativa que pretén divulgar la cultura del vi des d'altres vessants. Els bellvisencs van viure l'experiència del maridatge de la cultura amb els vins de la DO Costers del Segre, amb la presència de l'escriptor i periodista Martí Gironell.

La tertúlia literària va girar en entorn de la novel·la de Gironell  La força d'un destí, una obra que un grapat de veïns havien llegit i treballat prèviament amb tres dels cinc clubs de lectura que hi ha a la biblioteca del municipi del Pla d'Urgell. Es va acompanyar la xerrada amb una copa de vi del Celler Matallonga de Fulleda, celler de capçalera de la biblioteca durant el projecte, que forma part de la DO Costers del Segre.

La programació del cicle va començar el dijous 6 de febrer amb l'actriu Concha Milla, el dimecres 12 de febrer tenia lloc una sessió del Club de Lectura, el dijous dia 13, el torn de la quitxalla amb un taller de suro, i la visita de Martí Gironell d'aquest dimecres. La clausura del cicle és dura a terme el dijous dia 27 de febrer amb Concert&Tastavins, proposta musical de Pep Lladó i Carlitos Miñarro, que presentaran el seu projecte Rumba blanca, en la mateixa Biblioteca Municipal de Bellvís. Un acte que comptarà amb la presència dels responsables del Celler Matallonga Joan Penella i Rosa Xifré.

Tertulia Lletres i Vins a la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa

Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa

Mollerussa per contrari, inaugurava aquest dilluns la vuitena edició del cicle Lletres i Vins, amb el maridatge peculiar de d’erotisme i de música amb una mirada femenina i feminista, i el vi Cara Nord Rosat de Trepat, dels cellers Tomàs Cusiné. L'actriu Gemma Sangerman, va conduir una tertulia que es va titular A les dones ens agrada més suau? Vi entre amigues.

La capital del Pla d'Urgell continua el cicle aquest dijous amb una proposta de xerrada amb el músic i crític musical a RAC 1, Àlex Torio, el qual seleccionarà peces del cantautor quebequès Leonard Cohen acompanyat del tast d’un Vilosell del celler Tomàs Cusiné.

La Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa clausurarà el cicle dilluns 24 amb els Contes portàtils de Pere Calders a so de guitarra i clarinet i de la mà de la Companyia Professors substituïbles. El vi escollit pel final de festa serà un Cèrvoles Colors Negre. Queda pendent un darrer acte a celebrar al Castell del Remei, del qual encara falta concretar data.

   

La Biblioteca de Bellvís s'estrena en el cicle Lletres i vins amb Martí Gironell
comentaris