21.09.2020 |
Territoris.cat

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ofereix un espai per presentar projectes literaris

En el marc del programa municipi lector, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha programat dues xerrades, destinades a treballar els àlbums il·lustrats. 

Presentacions portàtils a la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa
Presentacions portàtils a la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa
La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ofereix un espai per presentar projectes literaris

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa, engega el projecte Presentacions portàtils, una iniciativa que te com a objectiu, oferir als usuaris, la possibilitat de presentar llibres editats o donar a conèixer treballs literaris personals, per tal que els puguin promocionar. La Biblioteca obrirà una zona de l'equipament, els dilluns a partir de les vuit del vespre, i l'autor disposarà de 30 minuts per dur a terme la presentació del seu treball.

L'escriptora mollerussenca Joana Bravo, inaugurarà la iniciativa el dilluns 19 d'octubre, amb la presentació del poemari Bienvenido al mágico libro de los poemas, escrit en castellà i en anglès. La següent cita en aquest nou espai serà el 2 de novembre amb la presentació del llibre El paradigma del corazón, de Xavier Caparrós, que té orígens familiars a Mollerussa i que amb el llibre vol explicar la seva experiència en teràpies de creixement personal

D’altra banda, la Biblioteca acollirà, dins el programa Municipi Lector dues xerrades obertes a tothom que estaran destinades a treballar els àlbums il·lustrats. La primera de les sessions de treball tindrà lloc el 22 d’octubre a les 17.30 hores sota el títol Àlbums: característiques, límits, possibles definicions i corpus i anirà a càrrec de Cristina Correro, membre de GRETEL i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’objectiu és fer una breu pinzellada sobre la història i les característiques dels àlbums i alhora donar a conèixer les possibilitats que ofereix aquest gènere en l’educació.

La segona sessió, amb el títol Llibres sense paraules per a lectors de 0 a 99 anys, serà el 26 de novembre, també a les 17.30 hores, i anirà a càrrec d’Emma Bosch, professora de la Universitat de Barcelona i especialista en àlbums.

De fet, val a dir que, en aquest sentit, des del programa Municipi Lector i emmarcat també dins del Pla Educatiu d’Entorn, es distribuiran lots de llibres als centres d’Educació Secundària i cicle superior de Primària per tal que es pugui treballar des dels centres la temàtica de l’àlbum il·lustrat.

.

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ofereix un espai per presentar projectes literaris
comentaris