04.04.2020 |
Territoris.cat

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa presentarà més de 5.000 títols de l'11 al 23 d'abril

Activitats en el Salo del LLibre Infantil i Juvenil de Catalunya
Activitats en el Salo del LLibre Infantil i Juvenil de Catalunya
El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa presentarà més de 5.000 títols de l'11 al 23 d'abril

cartell saló del Llibre Infantil i JuvenilEl cartell del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que se celebrarà a Mollerussa de l'11 al 23 d'abril, no ha deixat de banda l'actual moment polític pel qual passa el país i la il·lustració escollida indica clarament que cultura i literatura són sinònims de llibertat. Obra del dibuixant Xavier Salomó, s'hi pot veure una gàbia que ha estat trencada d'on en surt una noia que vola damunt d'un llibre groc.

L'eix temàtic de la trenta-quatrena del certamen serà el de L'Aparador de les Meravelles que mostrarà els 8 grans temes en què es classifica la literatura: amor, aventura, por, història, policíac, humor, ciència-ficció, realista i terror.

El certamen, que l'any passat va rebre 13.500 visitants, comptarà amb 5.000 llibres d'una quinzena d'editorials catalanes

L'alcalde Marc Solsona ha destacat que tot i l'actual context es pugui fer el Saló amb aquesta mirada crítica' de la mateixa manera que també ha remarcat que es tracta d'un certamen únic que només es fa a Mollerussa, que ja fa 16 anys que l'acull.

El saló és considerat com una joia cultural que ens ha situat molt bé en els àmbits culturals del país donant valor a la ciutat

Activitats en el Salo del LLibre Infantil i Juvenil de Catalunya 1La presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Anna Maria Macià, ha destacat que al Saló també hi haurà altres exposicions com la de les novetats de les millors obres del 2017, una sobre el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo que porta per títol Mecanoscrit del segon Origen, i una exposició col·lectiva de 28 il·lustradors de l'Associació Il·lustra que han escollit tots ells una il·lustració que creuen que els representa.

Com a novetat, aquest any hi haurà l'exposició Encadena que encadenaràs o el conte del Marc i la pastissera. La directora de la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa

Diana Solé, ha explicat que aquesta ha sortit com a resultat d'un treball fet en el marc del programa Municipi Lector. De fet, van ser els mateixos alumnes dels 7 centres educatius que hi ha a Mollerussa els qui van proposar de començar a treballar un text per acabar escrivint entre tots un conte amb les seves il·lustracions. Hi ha participat uns 150 alumnes des de P-3 fins a Batxillerat.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018De dilluns a divendres el Saló comptarà amb visites de grups escolars que seran conduïdes per monitors i que comptaran algunes amb la presència d'autors i il·lustradors. És als caps de setmana quan el certamen s'adreça més directament al públic en general i per això hi ha una àmplia oferta d'activitats complementàries com espectacles teatrals infantils o concerts. El Saló serà seu de la 5a Trobada Pedagògica a càrrec del Departament d'Ensenyament. Així mateix, un any més i coincidint amb la Diada de Sant Jordi s'hi farà una marató de lectura en veu alta.

Comentarios