Castellnou de Seana dona el tret de sortida a la redacció del Pla Estratègic local

El Patronat de Promoció Econòmica ha finançat amb 10.000 euros la redacció del Pla, un treball que ha de permetre definir els objectius pels pròxims anys, l'estratègia que permeti garantir la qualitat de vida dels castellnouencs, i evitar els despoblament les zones rurals.
Presentacio del Pla Extrategic de Castellnou de Seana 4
photo_camera Presentacio del Pla Extrategic de Castellnou de Seana 4

Un centenar de veïns han participat aquest dissabte en l'acte de presentació del Pla Estratègic de Castellnou de Seana, un projecte amb el qual l'Ajuntament pretén dissenyar l'evolució del municipi en la pròxima dècada, amb la participació dels castellnouencs.

En l'acte de presentació hi ha participat Carles Gibert, responsable del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida que finança el Pla, acompanyat de l'alcalde de Castellnou de Seana, Jordi Llanes i membres del consistori.

Presentacio Pla Extrategic Castellnou de Seana 2El consistori ha encarregat l'elaboració del projecte a la Cooperativa Raiels, que arranca d'aquest dissabte amb la presentació de la imatge que distingirà el projecte, i el primer taller participatiu. L'empresa continuarà els pròxims sis mesos amb el treball de recerca de dades, entrevistes, i tallers participatius per conèixer les necessitats i les propostes de futur dels castellnouencs. Les dades permetran elaborar les estratègies per desplegar les accions que el consistori haurà de desplegar en els pròxims anys.

Carles Gibert ha destacat que el Patronat de Promoció Econòmica ha finançat amb 10.000 euros la redacció del Pla, un treball que ha de permetre definir els objectius pels pròxims anys, l'estratègia que permeti garantir la qualitat de vida dels castellnouencs, i evitar els despoblament les zones rurals. Gibert assegura que aquest és un dels principals objectius del Patronat.

Presentacio Pla Extrategic Castellnou de SeanaSegons l'alcalde, Jordi LLanes que és imprescindible definir un full de ruta que permeti desplegar aquelles accions que els veïns creuen indispensables per garantir una qualitat de vida, la continuïtat de les seves activitats i evitar el despoblament. Llanes ha afegit que per tal de poder accedir als ajuts el municipi ha de tenir definides les necessitats i els projecte en els quals s'han de fer les inversions en la pròxima dècada.

Llanes ha afegit que el Pla permetra contractar a persones que s'encarreguin de fer el seguiment dels desplegament del Pla un cop es coneguin els resultats i la proposta definitiva. 

comentaris