La CatiGat del Pla d'Urgell, ja és la marxa BTT més popular de la demarcació de Lleida 

La pedalada popular va reunir el diumenge a Torregrossa, prop d'un miler de participants en la seva novena edició 

CatiGat Torregrossa 4
photo_camera Sortida de la CatiGat 2016 a Torregrossa

CatiGat Torregrossa 2Torregrossa va ser el punt de sortida de la novena edició de la CatiGat, la marxa cicloturística BTT del Pla d'Urgell, que va reunir al voltant d'un miler de participant. Amb aquesta xifra de participació es converteix en un record per als organitzadors, i per altra banda en la més popular de la demarcació de Lleida. 

El Secretari General de l'Esport, Gerard M. Figueras va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a la pedalada, acompanyat del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Josep Maria Huguet, l'alcalde de Torregrossa Josep M. Puig, i alcaldes de la comarca. Abans de donar la sortida es va fer un homenatge al veí de Vilanova de Bellpuig, Xavier Gorgues un dels ideòlegs de la pedalada, també impulsor del Club Esportiu La Guineu i que va morir recentment de càncer. Els organitzadors van entregar a la família un pitral i una placa commemorativa. 

CatiGat TorregrossaLa pedalada popular, que s'organitza de manera itinerant, en els diferents municipis del Pla d'Urgell, tenia tres recorreguts de 100, 70 i 45 quilòmetres, amb traçats combinats de camins i asfalt que passaven per tots els termes municipal. Els dos circuits més llargs, també van passar per l'Estany d'Ivars i Vila-sana. 

La CatiGat es va concebre com a pedalada popular, amb la voluntat de donar a conèixer els pobles, racons i paisatges a la gent de la comarca. Però edició rere edició s'ha convertit en una de les convocatòries de BTT més participatives.

comentaris