28.10.2021 |

Josep Ma Roja, Rut Segura i Josep Castellana guanyen el concurs de Treballs de Recerca

Entrega premis Mascançà treballs de recerca - Foto: Mascançà
Els alumnes de batxillerat en l'entrega dels premis Mascançà als treballs de recerca - Foto: Mascançà
Josep Ma Roja, Rut Segura i Josep Castellana guanyen el concurs de Treballs de Recerca

El vice-president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà Ton Solé, en nom de l’entitat, va fer entrega dissabte dels premis del concurs de Treballs de Recerca de Batxillerat, corresponents al curs 2019 – 2020 i 2020-2021. S’han lliurat els premis de dos cursos per l’excepcionalitat viscuda l’any passat a causa de la pandèmia.

Josep Maria Rojas i Rut Segura, ambdós alumnes de l’INS Terres de Ponent, van ser els guanyadors del curs 2019-2020. Rojas presentà el treball El vestigi d’una guerra. Històries succeïdes al Pla d’Urgell a causa de la Guerra Civil, tutoritzat per la professora Ana Martínez, i Segura guanyà amb el treball Els vestits de paper a Mollerussa, tutoritzat per la professora Rosa Maria Baró.

Josep Castellana, alumne de l’INS La Serra, ha estat el guanyador del curs 2020- 2021 amb el treball Estudi preliminar dels arbres singulars del Pla d'Urgell, tutoritzat per la professora Cesca Fusté.

Ton Solé va fer esment de la qualitat de les recerques i va animar els guanyadors a sumar el seu talent jove a l’estudi dels patrimonis del Pla d’Urgell i a les tutores i equips directius dels centres educatius a potenciar treballs de recerca com els guanyadors d’aquests anys

Els premiats van rebre el corresponent diploma de menció, un lot de revistes i publicacions exclusives del centre, la subscripció i ser associat gratuïtament durant un any a l’entitat. També es proposarà la publicació de la ressenya del treball en el número 13 de la revista. Les tutores i els centres de secundària també van rebre el diploma de menció del premi. Tos els guardonats s'han mostrat satisfets de rebre el premi.

Josep Ma Roja, Rut Segura i Josep Castellana guanyen el concurs de Treballs de Recerca
comentaris