28.01.2022 |
Territoris.cat

El Club BMX Vila-sana participarà en el Campionat d’Europa, que se celebrarà entre abril i juny a Zolder, Erp, Praga i Verona

Ho farà amb els pilots Saül Conde, Iker Garcia i Rubén Crespo 

El Club BMX Vila-sana participarà en el proper Campionat d’Europa interior
Presentació aquest dimarts de l’equip del Club BMX Vila-sana
El Club BMX Vila-sana participarà en el Campionat d’Europa, que se celebrarà entre abril i juny a Zolder, Erp, Praga i Verona

El representant territorial de l’Esport, Joan Segura, i el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca, han presentat aquest dimarts l’equip del Club BMX Vila-sana que participarà en el pròxim Campionat d’Europa de la modalitat, a disputar entre els mesos d’abril i juny a les ciutats de Zolder (Bèlgica), Erp (Holanda), Praga i Verona. En l’acte també han participat l’alcalde de Vila-sana, Joan Ramon Sangrà, i l’entrenador de l’equip, Marc Tugues. 

Els integrants de l’equip són Saül Conde, Rubén Crespo i Iker Garcia. Conde, de 17 anys i nascut a Sant Llorenç Savall, és campió d’Espanya junior 2016, ha guanyat diversos campionats autonòmics i catalans nacionals en anys anteriors i ha arribat a semifinals europees de categories cadet i junior. Crespo, de 24 anys, natural de Saragossa, campió d’Espanya junior 2008 i participant en els Jocs Olímpics de la Joventut el 2010, competirà en categoria elit absolut. Garcia, de 19 anys, de Terrassa, concorrerà en categoria de 17 a 24 anys. 

El Club BMX Vila-sana, fundat l’any 2006, compta amb gairebé 300 socis

El campionat d’Europa se celebrarà durant quatre caps de setmana, amb dues mànegues en cada ocasió. La competició començarà l’1 i el 2 d’abril a Zolder (Bèlgica), continuarà el 29 i 30 del mateix mes a Erp (Holanda), el 20 i 21 de maig a Praga, i finalitzarà el 3 i 4 de juny a Verona. 

El Club BMX Vila-sana, fundat l’any 2006, compta amb gairebé 300 socis d’edats compreses entre els 3 anys fins als 60. Una setantena dels socis 70 estan federats. L’entitat té vuit grups d’entrenament que durant la setmana aprenen ciclisme al bikepark Vila-sana, un dels punters de l’Estat espanyol.  

Marc Tugues ha explicat que l’objectiu del club és, d’una banda, promocionar el ciclisme a nivell amateur i familiar, i, d’una altra, preparar joves per a la competició. De fet, al bikepark de Vila-sana hi entrenen talents d’entre 12 i 16 anys que han aconseguit èxits en campionats internacionals els darrers dos anys, com ara dos campionats d’Europa, una copa d’Europa, un subcampionat mundial i diverses classificacions en el top 10 de campionats mundials. Aquests joves corredors s’aniran incorporant a l’equip durant les pròximes temporades. Al bikepark també acuden equips de l’àmbit estatal i internacional per dur a terme la seva preparació per a la competició oficial. 

Per la seva banda, Joan Segura ha valorat molt positivament el fet que un municipi petit com és Vila-sana sigui la seu d’un club esportiu de referència d’abast internacional.  

El Club BMX Vila-sana participarà en el Campionat d’Europa, que se celebrarà entre abril i juny a Zolder, Erp, Praga i Verona
comentaris