14.08.2022 |
Territoris.cat

El Concurs de Vestits de Paper aplegarà més de 70 participants d'arreu de Catalunya i l'Estat

L’actriu Montse Germán presentarà aquest dissabte la nit la gala, que inclourà un homenatge a Mollerussa Capital de la Sardana

Mollerussa Vestits de Paper Interior
Imatge d'arxiu de l'emblemàtic certamen de la capital del Pla d'Urgell
El Concurs de Vestits de Paper aplegarà més de 70 participants d'arreu de Catalunya i l'Estat

La 51a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa comptarà enguany amb 72 participants procedents de diferents indrets de la geografia espanyola com Bilbao, Múrcia, Saragossa o Pontevedra així com d’indrets de Catalunya com Barcelona, Amposta, Barcelona o Cerdanyola, entre altres. D’aquesta manera, quaranta concursants participaran en la categoria de Moda Actual, 27 a Fantasia i 15 a ÈpocaMollerussa Vestits de Paper texto

Els organitzadors destaquen però la participació aconseguida en la dotzena edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, que comptarà amb una seixantena de nines concursants, gairebé el doble que l’any passat. Així ho ha explicat aquest dimarts l’alcalde, Marc Solsona, que ha recordat que l’any vinent ja es començarà a treballar perquè aquesta manifestació cultural pugui estar reconeguda per la UNESCO.

Custo i Josep Abril han cedit cadascú un disseny per ser reproduïts en paper per desfilar i que després engrandiran la col·lecció del museu

La gala, que se celebrarà el pròxim 17 de desembre a les 10 del vespre al Teatre L’Amistat, serà conduïda per l’actriu Montse Germán, coneguda per les seves interpretacions en cinema, teatre i televisió. La vetllada inclourà un espectacle en homenatge a Mollerussa Capital de la Sardana 2016 amb un concert de Jordi Guixé, professor de tenora a l’Escola Municipal de Música i el pianista Bernat Bonjorn, els quals interpretaran diverses sardanes, entre elles la que s’ha estrenat enguany dedicada als vestits de paper, una interpretació que anirà acompanyada de la colla sardanista Estol- Espígol d’Agramunt que les ballarà in situ. Així mateix també desfilaran durant la gala els vestits sardanistes reproduïts en paper que han format part de l’exposició L’Amistat, seu del sardanisme a Mollerussa.

El Concurs Nacional de Vestits de Paper comptarà enguany amb el suport de dos dissenyadors catalans de prestigi com són Custo i Josep Abril. Els dos han cedit un disseny de la seva creació perquè que pugui ser reproduït en paper i desfilar durant la gala. En el cas de Custo, es tracta d’un vestit de dona on el color, els grafismes i la barreja de materials en són protagonistes mentre que pel que fa al disseny cedit per Josep Abril és un conjunt en tons grisos pertanyen a la col·lecció per a home de tardor-hivern 2014-2015.

El certamen reparteix gairebé 13.000 euros en premis

El concurs tornarà a repartir un any més gairebé 13.000 euros en premis en metàl·lic distribuïts entre les tres categories participants. Així, en les categories de Fantasia i Època el primer premi està dotat amb 2.000 euros mentre que el segon i tercer classificat s’enduran 1.300 i 1.000 euros, respectivament. En la modalitat de Moda Actual, el primer premi és de 1.500, el segon de 1.200 i el tercer és de 1.000.

El palmarès també comptarà amb el Dídal d’Or i Diamants, elaborat per Àlex Joiers i que reconeix la trajectòria d’alguna persona vinculada al certamen. Un altre dels premis que es donaran serà l’Agulla d’Or, que atorga la botiga Lluna de Drap de Mollerussa a la peça millor cosida amb agulla. Així mateix, enguany com a novetat es donarà un premi al Millor Complement, patrocinat per Guasch, un establiment comercial ubicat a Lleida i especialitzat en roba per a dansa i disfresses.

Pel que fa al Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, la dotació dels premis és de 200 euros per al vestit guanyador, 150 per al segon classificat i 100 per al tercer. Els tres guanyadors rebran també una Barbie de col·lecció.

Un jurat amb noms de prestigi dins el món de la moda

Pel que fa al jurat, enguany el Concurs Nacional de Vestits de Paper comptarà, com ja va sent habitual en els darrers anys amb personalitats de reconegut prestigi en l’àmbit de la moda i el disseny. En formaran part enguany: Francisco José Pavón, editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury EditionManu Sánchez, dissenyador d’alta costura per núvies i vestits de celebració; Jaime Piquer, dissenyador amb més de 30 anys d’experiència i premiat en diferents ocasions; José Rivero, dissenyador, i Ramona Santallusia, modista titulada de Mollerussa.

El Concurs de Vestits de Paper aplegarà més de 70 participants d'arreu de Catalunya i l'Estat
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement