23.05.2022 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal acosta la pràctica de l'anglès a més de 800 escolars del Pla d'Urgell

El Servei Educatiu del Pla d'Urgell coordina les activitats del programa de Dinàmica Educativa que cada any ofereix als centres educatius, conjuntament amb el Consell Comarcal, un calendari que aquest curs comptava amb 23 propostes.

Dinàmica Educativa Teatre en Anglés Interior
Dinàmica Educativa Teatre en Anglés
El Consell Comarcal acosta la pràctica de l'anglès a més de 800 escolars del Pla d'Urgell

El Teatre L'Amistat de Mollerussa ha acollit aquest dilluns la representació de l'espectacle Freaky, obra de la companyia, d'origen anglès, Blue Mango Theatre. L'activitat forma part del programa de Dinàmica Educativa Comarcal que impulsa el Servei Educatiu i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

El complex L'Amistat ha rebut al llarg del dia més de 800 nens i nenes de les escoles de la comarca, que han pogut posar en pràctica els coneixements de llengua anglesa que han practicat a l'aula.

La directora del Servei Educatiu Comarcal Cèlia Torres ha explicat que la representació permet que els nens s'ho passin bé i aprenguin alhora perquè, a banda de reforçar vocabulari en anglès adient al cicle mitjà, Freaky tracta la temàtica de l'assetjament escolar. Torres ha apuntat, a més, que, com és habitual en el programa, l'activitat s'acompanya d'una proposta didàctica. En aquest cas els alumnes prèviament treballen els personatges a l'aula i també les cançons en llengua anglesa, de forma que hi ha un alt grau d'interacció quan assisteixen a l'obra.

Dinàmica Educativa Teatre en AnglésPer la seva banda el president del Consell Comarcal Josep M. Huguet ha explicat que al llarg d'aquest mes de febrer també s'està representant l'obra de teatre amb titelles Nil i la casa de xocolata, per la companyia La Pantomima. S'adreça a nens d'infantil i primer cicle de primària i hi ha previstes un total de 21 representacions per a més de 1.800 alumnes.

Una altra de les activitats previstes per a aquest mes de febrer, per al dia 28, és Lax'n rock a les aules, unes xarrades en les quals els nens es familiaritzaran amb el procés de creació d'un disc i la vida dels músics: els assajos, la maquetació, l'edició, etc. Seran Jimmy Piñol i Premi Rovirosa, membres fundadors de Lax'n Busto, els encarregats de dur-les a terme.

El calendari inclou la segona edició de la Fira Universitària, un certament que tindrà lloc el dia 1 de març en el Recinte Firal de Mollerussa, i el dia 7 de març, l'Escola Municipal de Música de Mollerussa presentarà la seva oferta formativa a més de 800 estudiants de la comarca, en una audició que se celebrarà en el Teatre l'Amistat.

Una de les activitats més participatives tindrà lloc el dia 2 d'abril, data que reunirà a més de 400 cantaires en el Pavelló Poliesportiu de Miralcamp, per interpretar la Cantata El Petit Príncep. Un espectacle que comptarà amb la participació de la Jove Orquestra de l'Escola municipal de música de Mollerussa.

El Consell Comarcal acosta la pràctica de l'anglès a més de 800 escolars del Pla d'Urgell
comentaris