El Consell Comarcal del Pla d’Urgell finalitza la campanya ‘Si no sumes, almenys no restis!’

Els educadors ambientals i docents dels centres educatius han treballat per crear unitats didàctiques sobre els residus i el reciclatge pel pròxim curs escolar

Campanya reciclatge bicicleta (1)
photo_camera Una de les educadores que ha participat en la campanya

El Consell Comarcal del Pla d’Ur-gell ha dut a terme en el darrer trimestre la campanya de conscienciació Si no sumes, almenys no restis!. Una iniciativa que ha arribat a més de 2.500 ciutadans de forma directa a través dels educadors, que al mateix temps han dut a terme xerrades amb els alumnes i docents de 17 escoles de la comarca, amb els que han treballat per crear unitats didàctiques sobre els residus i el reciclatge pel pròxim curs escolar.

Campanya reciclatge bicicleta (4)L’acció també s’ha traslladat als instituts de la comarca, que ha comptat amb la participació de 1.430 alumnes, així com a 120 grans generadors de residus com bars, restaurants, floristeries o pastisseries. 

En el marc d’aquesta campanya també s’han revisat les bosses perdudes que es deixen fora dels contenidors amb l’objectiu d’avisar als responsables i reduir les molèsties que aquestes bosses causen als veïns. 

Cal tenir en compte que, per tal d’incentivar la recollida selectiva, l’Agència de Residus de Catalunya aplica un cànon sobre el rebuig que es porta a l’abocador, el qual es preveu que vagi augmentant cada any. Per tant, com més i millor fem la recollida selectiva, menys cost tindrà la gestió dels residus.  

Comentaris