02.07.2022 |
Territoris.cat

El conseller de Cultura presidirà dissabte la gala del 50è Concurs de Vestits de Paper

La convocatòria, que comptarà amb la participació de 85 vestits, estarà presentada per l’actriu Sílvia Bel i comptarà amb l’actuació de la soprano Anna Borrego acompanyada del pianista Pedro Pardo

La sortida dels vestits guanyadors de ls 49a. edició dels Vestits de paper de Mollerussa.
Sortida dels vestits guanyadors de la passada edició del Concurs de Mollerussa
El conseller de Cultura presidirà dissabte la gala del 50è Concurs de Vestits de Paper

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, serà present enguany a la gala de celebració del 50è aniversari del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, que tindrà lloc aquest dissabte dia 12 a les 10 de la nit al Teatre L’Amistat i a la qual també assistirà el president de la Diputació, Joan Reñé.

El concurs, que serà presentat per l’actriu Sílvia Bel i comptarà amb l’actuació de la soprano Anna Borrego acompanyada del pianista Pedro Pardo, comptarà amb la participació de 85 vestits, dels quals 40 ho faran en Moda Actual, 17 en la modalitat d’Època i 28 en la de Fantasia. Pel que fa a l’11a edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, tindrà 35 nines concursants. Els participants procedeixen de diferents punts de l’Estat espanyol com Pontevedra o Múrcia així com altres indrets de la geografia catalana com Barcelona, Amposta o Cerdanyola del Vallès. Destaca, però, la participació per tercer any consecutiu un concursant de Mèxic.

El concurs reparteix gairebé 13.000 euros en premis en metàl·lic entre les tres categories participants

Les peces presentades seran valorades per un jurat d’excepció que enguany compta amb la presència del dissenyador català, Antonio Miró, el qual també ha cedit una de les seves creacions perquè sigui reproduïda en paper i desfili fora de concurs. Acompanyaran a Antonio Miró al jurat, el dissenyador valencià Alejandro Resta; el dissenyador malagueny, Jote Martínez; el químic i dissenyador de Tornabous, Manel Torres, que ha desenvolupat una tecnologia que permet pintar la roba amb un aerosol directament sobre el cos, i la modista de Mollerussa, Ramona Santallusia.

El concurs reparteix gairebé 13.000 euros en premis en metàl·lic entre les tres categories participants. Així, en les categories de Fantasia i Època el primer premi està dotat amb 2.000 euros mentre que el segon i tercer classificat s’enduran 1.300 i 1.000 euros, respectivament. En la modalitat de Moda Actual, el primer premi és de 1.500, el segon de 1.200 i el tercer és de 1.000. Pel que fa al Concurs de Vestits de paper per a Barbie, la dotació dels premis és de 200 euros per al vestit guanyador, 150 per al segon classificat i 100 per al tercer. Els tres guanyadors rebran també una Barbie de col·lecció.

El Museu acull fins a principis de gener l’exposició Orígens

D’altra banda, el Museu de Vestits de Paper acull fins a principis de gener l’exposició que, sota el títol Orígens, presenta un recorregut per la història dels primers anys del Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa. La mostra, que consta de documentació pública de l’arxiu municipal de Mollerussa, presenta 5 vestits cedits per tres de les participants en els primers anys. A banda, s’hi pot veure una selecció de 50 fotografies amb blanc i negre que van des de l’any 64 fins al 72, tres reportatges dels No-do dels anys 1966, 1968 i 1969. També el cineasta de Mollerussa, Ramon Monfà, hi és present amb un documental del primer any del concurs del 1964.

El conseller de Cultura presidirà dissabte la gala del 50è Concurs de Vestits de Paper
comentaris